Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Μεγάλο αρδευτικό έργο για το Δομοκό ανακοινώνει σήμερα ο Πρωθυπουργός

Το ένα από τα οκτώ μεγάλα αρδευτικά έργα που ανακοινώνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο νομό Φθιώτιδας.

O  Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα οκτώ (8) σημαντικά αρδευτικά έργα που θα υλοποιηθούν στην ύπαιθρο μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το ένα από αυτά θα είναι στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δομοκού. Πρόκειται για το Φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού και αρδευτικό δίκτυο (Π.Ε Φθιώτιδας), για το οποίο το κόστος κατασκευής με ΣΔΙΤ φτάνει τα 26.397.000€.

Οι αγρότες  του Δομοκού περίμεναν πολλά χρόνια τώρα με πολύ αγωνία το συγκεκριμένο έργο  αφού τα αρδευόμενα στρέμματα είναι 10.000 περίπου, ενώ οι αγρότες της περιοχής που ωφελούνται από το σημαντικό αυτό έργο είναι πάνω από 1.000.

Τα συγκεκριμενα έργα που θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό αποτελούν βασικό εργαλείο για τον σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετριασμού των Επιπτώσεων από την Κλιματική Κρίση.

Η χρηματοδότησή τους θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης των επόμενων χρηματοδοτικών περιόδων και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό της τάξης του 1,5 δις ευρώ για το κόστος κατασκευής.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, εντός των χρονικών περιορισμών του Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης, με άμεσης προτεραιότητας δημόσια έργα προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και των αγροτικών περιοχών.

ΠΗΓΗ lamiareport.gr

Exit mobile version