Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Μαίνεται η φωτιά στη Δίβρη – Ενισχύονται από Ευρυτανία και Φωκίδα οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής 14 οχήματα,30 πυροσβέστες,2 Κάναντερ και 2 Πετζετέλ αλλά και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς,επιχειρούν εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή της Δίβρης στην Βόρεια Λαμία.

 

Η φωτιά που φαίνεται πως ξεκίνησε από καλαμιές και πουρνάρια επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.Η Βόρεια Λαμία έχει πνιγεί στον καπνό ενώ και μια μικρότερης έκτασης φωτιά εξελίσσεται την ίδια ώρα κάτω από το Μοναστήρι της Αγίας Άννας προς την Αγριλιά

Η Πυροσβεστική που έσπευσε στην Δίβρη με 5 αρχικά οχήματα έχει ήδη ενισχύσει τις δυνάμεις της επιχειρώντας στον περιορισμό της φωτιάς που αναπτύσσεται σε μεγάλο μέτωπο.

 

 

Οι ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν μέχρι στιγμής τον έλεγχο της μεγάλης φωτιάς που αναπτύσσεται στην Δίβρη πάνω από την Λαμία.

Με εισήγηση του Διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων οι κάτοικοι της Δίβρης έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο,μακριά από τις φλόγες στα Δυτικά του χωριού.

Στο σημείο βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και νέος Δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος,ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας.

Exit mobile version