Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Μέρες οργής” στη Μέση Ανατολή

Φονικές συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας- 4 νεκροί και 140 τραυματίες

Η απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ προκάλεσε φονικές συγκρούσεις στη λωρίδα της Γάζας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Η Παλαιστίνη εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον του Ισραήλ, η οποία εξουδετερώθηκε, και το Ισραήλ απάντησε με επιδρομές των πολεμικών αεροσκαφών σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών.

Μεταξύ των τεσσάρων μέχρι στιγμής νεκρών, υπάρχει και ένα μωρό 6 μηνών.

«Περίπου 140 Παλαιστίνιοι υπέστησαν από αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων έως και τραυματισμούς από πλαστικές σφαίρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτιρίου κοντά στο στρατόπεδο.

 

 

Παράλληλα, μια ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τη Γάζα εναντίον της ισραηλινής πόλης Σντερότ, δίχως να είναι γνωστό εάν υπήρξαν θύματα.

Η “Ημέρα της οργής”  και οι διαδηλώσεις που έγιναν νωρίτερα προκάλεσαν συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς στρατιώτες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 760 να τραυματισθούν.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Χαμάς, δύο Παλαιστίνιοι ηλίκίας 28 και 30 ετών, σκοτώθηκαν από μια επιδρομή εναντίον βάσης του ένοπλου βραχίονα της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, στη Νουσεϊράτ

Οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους άνδρες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και πραγματικά πυρά.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σαέμπ Ερεκάτ είπε, σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera σήμερα (08.12.2017), ότι “οι Παλαιστίνιοι δεν προτίθενται να συνομιλήσουν με τις ΗΠΑ έως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναιρέσει την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.”

An Israeli border policeman reacts as he fires towards Palestinian protesters during clashes as Palestinians call for a “day of rage” in response to U.S. President Donald Trump’s recognition of Jerusalem as Israel’s capital, near the Jewish settlement of Beit El, near the West Bank city of Ramallah December 8, 2017. REUTERS/Mohamad Torokman

ΠΗΓΗ:/thecaller.gr

Exit mobile version