Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού: “Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου”

 

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ  ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

Η κ. Κεραμέως, υπουργός της Παιδείας, δεν φείδεται λόγων στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να διαβεβαιώσει τους γονείς και τα παιδιά ότι τα σχολεία είναι καθόλα έτοιμα να λειτουργήσουν με εξασφαλισμένη την υγειονομική προστασία των παιδιών και των εκπ/κών.

Η ετοιμότητα βέβαια δεν εξασφαλίζεται μόνο με την προμήθεια κάποιων αντισηπτικών υγρών αλλά – κυρίως – με την επάρκεια του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Στα σχολεία του Δήμου Δομοκού υπάρχουν 4 καθαρίστριες με σύμβαση έργου, ( Λύκειο Δομοκού, Γυμνάσιο Ομβριακής, Δημοτικό Εκκάρας, Δημοτικό Ν.Μοναστηρίου), οι οποίες δεν προβλέπεται στη  σύμβασή τους να μένουν όλο το χρόνο λειτουργίας του σχολείου για καθάρισμα. ( Πληρώνονται ανάλογα με τον αριθμό των αιθουσών για  να καθαρίσουν μια φορά το σχολείο).

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν για την παραπάνω εργασία που θα προσφέρουν είναι αίολες,  χωρίς την άμεση επέκταση των συμβάσεών τους , που θα καθορίζουν και το χρόνο εργασίας και τις αποδοχές τους.

Σ’ ένα σχολείο δε, στο Δημοτικό Ομβριακής, δεν υπάρχει καθαρίστρια ούτε μόνιμη ούτε με σύμβαση έργου από την αρχή της σχολικής χρονιάς και με ευθύνη και της προηγούμενης και της τωρινής δημοτικής αρχής δεν έχει κινηθεί η διαδικασία πρόσληψης .Το σχολείο καθαρίζεται – όσο γίνεται – όλη τη χρονιά με παράτυπο τρόπο.

Αποδεικνύεται ότι οι συνεχιζόμενες εκκλήσεις στην ατομική ευθύνη γίνονται για να κρύβεται η κυβερνητική και κρατική ευθύνη και η όποια ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Καλούμε τους υπεύθυνους –κυβέρνηση και Δήμο – να προχωρήσουν  άμεσα σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού   κι όχι μόνο για τον Ιούνιο, αφού οι ανάγκες θα υπάρχουν και το Σεπτέμβριο , με αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, για την καθαριότητα κατά τη διάρκεια στο σχολικού ωραρίου.

Επιπλέον, η κυβέρνηση πρέπει  να καταργήσει το απαράδεκτο καθεστώς της  σύμβασης έργου και να μονιμοποιήσει τις καθαρίστριες που εργάζονται μέχρι τώρα μ’ αυτό τον τρόπο στα σχολεία.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΑΝΙΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ

Exit mobile version