Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Λαμπερή αυλαία για τους Παραολυμπιακούς υπό τη σκιά ανησυχιών για το Ρίο

Με μία λαμπρή τελετή έναρξης, που θα αρχίσει στις στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, ανοίγει η αυλαία των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πρώτη θα παρελάσει η ομάδα των προσφύγων, ενώ σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής θα είναι ο παραολυμπιονίκης στο μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης. «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μία από τις στιγμές που αγγίζουν πιο καθαρά από όλες τις άλλες το ιδεώδες του αθλητισμού. Οι ευχές όλης της Ελλάδας και οι δικές μου προσωπικά είναι μαζί σας. Καλή επιτυχία» δήλωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στους Αγώνες θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 4.300 αθλητές από 165 ομάδες. Μεγάλη απούσα θα είναι η Ρωσία, η οποία αποκλείστηκε μετά τις αποκαλύψεις για το μεγάλο πρόγραμμα ντόπινγκ που απολάμβανε την ανοχή εάν όχι τη στήριξη της ίδιας της κυβέρνησης.

Οι Αγώνες ωστόσο αρχίζουν με πολλά ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με τις προετοιμασίες που έχουν γίνει στο Ρίο, με τον επικεφαλής της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Σερ Φίλιπ Κρέιβεν να αναφέρει πρόσφατα ότι το Παραολυμπιακό κίνημα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην 56ετή ιστορία του.

Οι τελευταίοι μήνες έχουν σημαδευτεί από χαμηλές πωλήσεις εισιτηρίων και μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό, που θα επηρεάσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και το προσωπικό που θα εργάζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αμφιβολίες υπάρχουν ακόμα και για το κατά πόσον οι Βραζιλιάνοι θα προσέλθουν στα στάδια για να παρακολουθήσουν τους παραολυμπιονίκες, με δεδομένη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Οι διοργανωτές πάντως εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι εν τέλει θα διαθέσουν το σύνολο των εισιτηρίων, κυρίως χάρη σε μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές.

Εν τω μεταξύ, ερωτήματα έχει προκαλέσει και η απόφαση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχμ, να απόσχει από την τελετή έναρξης, στην πρώτη απουσία επικεφαλής της ΔΟΕ από το 1984.

Ο κ. Μπαχ φέρεται ότι θα απουσιάζει διότι θα παρίσταται σε τελετή μνήμης για τον πρώην πρόεδρο της Δυτικής Γερμανίας Βάλτερ Σέελ, που απεβίωσε τον Αύγουστο, όμως υπάρχουν φήμες ότι η απουσία του οφείλεται στην απόφαση για αποκλεισμό των ρώσων αθλητών από τους Παραολυμπιακούς

ΠΗΓΗ skai.gr

Exit mobile version