Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Λαμία : “Που πήγαν 16.5 εκατομμύρια ευρώ;” – διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη δημοτική αρχή ανακοίνωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Βίντεο)

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις  του δημάρχου Λαμιέων  η δημοτική αρχή  αναγκάζεται στην αναμόρφωση  προϋπολογισμού λόγω της  δυσμενούς οικονομικής κατάστασης ενώ τόνισε ότι θα προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη δημοτική αρχή προκειμένου να ξεκαθαριστεί που πήγαν 16.5 εκ. ευρώ.

Διαχειριστικό  έλεγχο  για τα οικονομικά της προηγούμενης  δημοτικής αρχής  αποφάσισε  η  νέα δημοτική αρχή όπως ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 24/4 ο δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαιωάννου .

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις  του δημάρχου Λαμιέων  η δημοτική αρχή  αναγκάζεται στην αναμόρφωση  προϋπολογισμού λόγω της  δυσμενούς οικονομικής κατάστασης.

 

“Που πήγαν 16,5 εκατομμύρια ευρώ”;

Δεν κάνουμε  τίποτα άλλο τους 4 αυτούς μήνες απο το να διαχειριζόμαστε την φτώχεια μας και την αδικαιολόγητη  μιζέρια μας…“ τόνισε  και ανακοίνωσε πως έχει κληθεί η νέα δημοτική αρχή να  πληρώσει για αποκομιδή απορριμμάτων  του 2023 το ποσό των 550 χιλιάδων ευρώ  και χρέη σε προμηθευτές ύψους 1,3 εκατομμύρια ευρώ  τα οποία είναι με προφορικές  υποσχετικές δεσμεύσεις  και όχι επίσημα με ανάθεση έργων. “Αν κάνουμε το +5.5 με το -11 εκ. ευρώ μας κάνει -16.5 εκατομμύρια ευρώ και ακόμη δεν ξέρουμε που θα φτάσει το ποσό. Θα έχουμε πλήρη εικόνα το πρώτο εξάμηνο. Μετά τα παραπάνω και όσο καλόπιστος μπορεί να είναι κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι αυξήθηκαν τα λειτουργικά έξοδα λόγω της ενεργειακής κρίσης και του Covid όταν το προηγουμενο διάστημα τα νούμερα δείχνουν κερδοφορία”.

Διαχειριστικό  έλεγχο  για τα οικονομικά της προηγούμενης  δημοτικής αρχής  αποφάσισε  η  νέα δημοτική αρχή όπως ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 24/4 ο δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαιωάννου .

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις  του δημάρχου Λαμιέων  η δημοτική αρχή  αναγκάζεται στην αναμόρφωση  προϋπολογισμού λόγω της  δυσμενούς οικονομικής κατάστασης.

“Που πήγαν 16,5 εκατομμύρια ευρώ”;

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Δεν κάνουμε  τίποτα άλλο τους 4 αυτούς μήνες απο το να διαχειριζόμαστε την φτώχεια μας και την αδικαιολόγητη  μιζέρια μας…“ τόνισε  και ανακοίνωσε πως έχει κληθεί η νέα δημοτική αρχή να  πληρώσει για αποκομιδή απορριμμάτων  του 2023 το ποσό των 550 χιλιάδων ευρώ  και χρέη σε προμηθευτές ύψους 1,3 εκατομμύρια ευρώ  τα οποία είναι με προφορικές  υποσχετικές δεσμεύσεις  και όχι επίσημα με ανάθεση έργων. “Αν κάνουμε το +5.5 με το -11 εκ. ευρώ μας κάνει -16.5 εκατομμύρια ευρώ και ακόμη δεν ξέρουμε που θα φτάσει το ποσό. Θα έχουμε πλήρη εικόνα το πρώτο εξάμηνο. Μετά τα παραπάνω και όσο καλόπιστος μπορεί να είναι κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι αυξήθηκαν τα λειτουργικά έξοδα λόγω της ενεργειακής κρίσης και του Covid όταν το προηγουμενο διάστημα τα νούμερα δείχνουν κερδοφορί

Καταθέτοντας τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η δημοτική αρχή  δήλωσε  πως  από την  χρήση των ετών 2013 έως  το 2018 προκύπτει  κερδοφορία ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και από την χρήση των ετών 2019 μέχρι το 2022 προκύπτουν ζημιές 11 εκατομμυρίων ευρώ  ενώ από τα πρώτα στοιχεία του 2023 διαφαίνεται  εκ νέου ζημιογόνος κρίση.

“ Με ευθύνη  στον κόσμο εντάσσουμε  στην αναμόρφωση του  προϋπολογισμού κονδύλι για διαχειριστικό έλεγχο  για την τελευταία  δημοτική περίοδο προκειμένου να προσδιοριστεί που πήγαν  τα χρήματα “ υπογράμμισε ο Πανουργιάς Παπαιωάννου και πρόσθεσε πως  η δημοτική αρχή κάνει περικοπές και προσπαθεί με μεγάλη δυσκολία να ανταπεξέλθει  αυτούς τους 4 μήνες.

Ο δήμαρχος Λαμιέων  επανέλαβε  την  δέσμευσή του  ότι θα  προστατέψει και το τελευταίο  ευρώ  του δημότη και θα δώσει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία  ενώ υποσχέθηκε  ότι θα συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά.

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος δήλωσε ότι όλα  τα οικονομικά είναι διαφανή  και διαυγή και υπογράμμισε  ότι υπερψηφίζει  την αναμόρφωση του προυπολογισμού και το συγκεκριμένο κονδύλι  για τον διαχειριστικό έλεγχο γιατί επιθυμεί τον έλεγχο  για να μην υπάρχουν σκιές και να  γίνουν όλα στο φως . Πρότεινε μάλιστα την  πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης τα οικονομικά  του δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ρούλιας, τόνισε πως η κατάσταση στα οικονομικά του Δήμου είναι σε αδιέξοδο και υπάρχει αντικειμενική αδυναμία λειτουργίας του Δήμου σε βασικούς τομείς και θα πρέπει οι δημότες να έχουν πλήρη ενημέρωση για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Δήμος . Όπως ανέφερε ο κ. Ρούλιας υπάρχουν πολλά αιτήματα από τις υπηρεσίες στα οποία όμως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε γιατί τα χρήματα λείπουν από τον προϋπολογισμό και πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο κάθε φορά που αποφασίζεται μια τροποποίηση του προϋπολογισμού να είναι παρόντες και δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας για να διαπιστώσουν την κατάσταση που παρουσιάζεται .

Λογοδοσία

Χωρίς  ερωτήσεις  από τις παρατάξεις  της μειοψηφίας  η συνεδρίαση λογοδοσίας  της δημοτικής αρχής του  δήμου Λαμιέων  για το δίμηνο Μάρτιος -Απρίλιος . Η συνεδρίαση  πραγματοποιήθηκε με ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας  και  ενός  προέδρου Κοινότητας. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος  ανακοίνωσε πως η παράταξη του δεν έχει καταθέσει ερωτήσεις καθώς θεωρεί πως είναι  πρώιμο σε αυτό στάδιο να ζητάμε  πεπραγμένα και λογοδοσία  απο μία  δημτοική αρχή η οποία έχει μόνο 4 μήνες που έχει  ξεκινήσει . Θα πρέπει να της δοθεί ο χρόνος να  ξεδιπλώσει  το έργο της και μετά  να γίνει  λογοδοσία …

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η τοποθετηση απο την παράταξη του Βασίλη Κυριακάκη η οποία επίσης  δεν κατέθεσε ερωτήματα …

Πριν  την έναρξη της διαδικασίας κια οι δύο παρατάξεις της  μειοψηφίας έθεσαν το ζήτημα να υπάρξει κανονισμός  για την συγκεκριμένη συνεδρίαση προκειμένου να  κινηθούν  οι δημοτικοί σύμβουλοι με όρους και κανόνες . Ο πρόεδρος Μάκης Πρέντζας  συμφώνησε  στην ανάγκη  δημιουργίας κανονισμού  καθώς ακόμη η Πολιτεία  δεν έχει θεσπίσει οπότε θα αναλάβει  το σώμα  να  δημιουργήσει τον δικό του άτυπο κανονισμό .

Στις αιτιάσεις που ακούστηκαν για  το ότι οι αντιδήμαρχοι καταθέτουν ερωτήματα προς αντιδημάρχους  ο πρόεδρος διευκρίνησε  ότι  από την αναφορά στο θέμα της λογοδοσίας η Πολιτεία  δεν το απαγορεύει.

Ο εντεταλμένος  δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κουτκιάς  κατέθεσε ερώτηση για την αντιδήμαρχο κυρία Ματσούκα  για το θέμα του κυκλοφοριακού  στη Λαμία , ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Σγάγιας  ρώτησε  τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ζήσιμο  για τις οφειλές σε προμηθευτές  και  για τα μέτρα για τα αρδευτικά , ο αντιδήμαρχος  κύριος Κυρίτσης ρώτησε την αντι΄δημαρχο Ειρήνη Σόλια για τον πολιτισμό και ο αντιδήμαρχος  κύριος  Στεργίου  ρώτησε την αντιδήμαρχο τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ανθήλης έθεσε το θέμα των ΡΟΜΑ στην περιοχή και το ζήτημα των επικινδυνων  καλωδίων  για να πάρουν  ρεύμα ….

Ο Κώστας Σταυρογιάννης απαντώντας  έκανε λόγο για χρόνιο πρόβλημα και  αναφέρθηκε στις προσπάθειες  για μεταφορά στην Καμηλόβρυση .

Σήμερα ξεκινάμε τροποποίηση σχεδίου πόλεως  για να απαλλαγούμε απο την  έκδοση οικοδομικών αδειών  για να γίνει η περιοχή  ζώνη κατοικίας σε ένα εξάμηνο πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε στην εγκατάσταση των λυόμενων που  υπάρχουν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και θα  γίνει η μεταφορά των ΡΟΜΑ εκεί οπότε  θα  φύγουν τα παραπήγματα  από την Ανθήλη …

 

ΠΗΓΗ lamianow.gr

Exit mobile version