Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Λαμία: «Έπεσαν» δύο πρόστιμα για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου

Σαρωτικοί ήταν, χθες πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για τη χρήση μάσκας, οι έλεγχοι στην πόλη της Λαμίας από κλιμάκια της Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο δεκάδων ελέγχων που διενεργήθηκαν, υπήρξαν δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες βεβαιώθηκε διοικητική παράβαση που προβλέπει πρόστιμο 150 ευρώ, για μη χρήση μάσκας.

Ειδικότερα, ένα πρόστιμο βεβαιώθηκε σε σούπερ μάρκετ της πόλης αλλά και σε ταξί όπου ο πελάτης δεν φορούσε μάσκα.

Συνολικά, στη Φθιώτιδα τις τελευταίες ημέρες έχουν βεβαιωθεί πάνω από 20 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα σε: ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), σε καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική εξίσου στις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική για τους εργαζομένους στα καταστήματα εστίασης ενώ παραμένει ισχυρή η σύστασή μας για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορεί να κρατηθούν αποστάσεις.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

 

ΠΗΓΗ: tvstar.gr

Exit mobile version