Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Λαμία: Ένοχος αλλά ελεύθερος ο 54χρονος με τα 166 δενδρύλλια κάνναβης. (φωτο και video)

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΛΟΝΤΖΟΣ

Ένοχο έκρινε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας τον 54χρονο Λαμιώτη που συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 για καλλιέργεια 166 δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή περίπου 5,5 κιλών ακατέργαστης κάνναβης.

Τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ωστόσο του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προγενέστερου καλού χαρακτήρα και της μεταμέλειας.

Έτσι μετά από 11 μήνες που βρισκόταν προφυλακισμένος, πλέον θα αφεθεί ελεύθερος αφού η έφεσή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο 54χρονος άνδρας είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ένα χρόνο πριν περίπου, στις 19 Ιουνίου του 2020 για καλλιέργεια 166 δενδρυλλίων κάνναβης στην τοπική κοινότητα της Αγίας Παρασκευής στη Λαμία.

Τα δενδρύλλια είχαν ύψος έως και 2 μέτρα και 35 εκατοστά

Ο 54χρονος καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο, ενώ σε σε αυτοσχέδια αποθήκη μέσα στο αγρόκτημα, εντοπίστηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και κατασχέθηκαν, πάνω από 5,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Επιπλέον κατασχέθηκαν καλλιεργητικά εργαλεία, ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό, πληθώρα νάιλον συσκευασιών, πρόσφορων για την συσκευασία των ναρκωτικών, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα

Σημειώνεται ότι οι χώροι καλλιέργειας των δενδρυλλίων, εντός του αγροκτήματος, περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση και αυτοσχέδια δίχτυα, που παρείχαν κάλυψη – απόκρυψη.

Επιπλέον στο αγρόκτημα και στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλλιεργητικά εργαλεία φτυάρι, σκαλιστήρι και λάστιχο ύδρευσης, ζυγαριά, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και πληθώρα νάιλον συσκευασιών, πρόσφορων για την συσκευασία των ναρκωτικών.

Στην απολογία του ο 54χρονος άνδρας που κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα της  χώρας ισχυρίστηκε πως  ήταν χρήστης κάνναβης από την παιδική του ηλικία και πως καλλιεργούσε τα δενδρύλλια για προσωπική του χρήση.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Κρούπης.

 

ΠΗΓΗ: www.tvstar.gr

 

Exit mobile version