Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – Εκτάκτως στις Βρυξέλλες Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου & Χουλιαράκης (πίνακας)

Ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας ,Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες.

Στόχος να επιτευχθεί πρόοδος στο θέμα-αγκάθι των συντάξεων, ώστε να υπάρξει η βασική συμφωνία στο άτυπο Eurogroup της Μάλτας, την προσεχή Παρασκευή το πρωί.

Ουσιαστικά θα πρέπει να έχει υπάρξει η λεγόμενη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο -staff level agreement- ως την Πέμπτη ώστε αυτή η πρόοδος να … σφραγιστεί την Παρασκευή.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συναντήσεις και με τους κυρίους Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ. Άγνωστο παραμένει αν θα υπάρξει συμφωνία τώρα και για το θέμα της ΔΕΗ ή εάν αυτό θα μεταφερθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κλείσει, άμεσα μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα το θέμα των συντάξεων που μαζί με το αφορολόγητο αποτελούν τα δυο βασικά ζητήματα για την εξοικονόμηση του 2% του ΑΕΠ που απαιτεί η τρόικα.

Το μέγα θέμα είναι ποιες είναι οι συντάξεις που θα περικοπούν κι από πότε.

Η κυβέρνηση θέλει οι μειώσεις να γίνουν από το 2020 και μετά και να μην υπάρξει καμία μείωση στα ποσά από τα 700 ευρώ και κάτω.

Δείτε τον πίνακα:

Pinakas_Syntaxeis

ΠΗΓΗ  crashonline.gr

Exit mobile version