Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Κλικ από τις στολισμένες πόλεις της Θεσσαλίας

Η Λάρισα φόρεσε τα γιορτινά της και περιμένει μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν μαζί της τα φετινά Χριστούγεννα. Το κέντρο της Λάρισας πιο φωτεινό από ποτέ αλλά και οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν ντυθεί για τα καλά με τα γιορτινά τους. Το κόκκινο χρώμα αλλά και το χρυσό κυρίαρχοι όλων. Η πόλη της Λάρισας εκτός από τη φήμη της “πόλης του καφέ” διαθέτει και μια υπέροχη αγορά με αμέτρητα καταστήματα αλλά και ταβέρνες και εστιατόρια.

  

 

  

 

 

 

  

 

  

 

  

 

Η πόλη του Βόλου μας εντυπωσιάζει για  άλλη μια χρονιά με τα φωτάκια να δημιουργούν έναν μοναδικό “ουρανό” πάνω απ τους δρόμους της πόλης.

Μια φωτεινή πόλη και άκρως χριστουγεννιάτικη, στολισμένη απ τη μια άκρη ως την άλλη. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το χωριό του Αη- Βασίλη.

Ένας μαγικός Χριστουγεννιάτικος κόσμος για μικρούς και μεγάλους με παιχνίδια, χρώματα, μουσικές, λιχουδιές και …πολλή αστερόσκονη. Ένα παγοδρόμιο υπόσχεται να κλέψει την παράσταση εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους που θα επιδείξουν τις πιρουέτες τους στον πάγο!

Τα μαγαζιά στολισμένα περιμένουν να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια, για να διαλέξουν παρέα με τους χαμογελαστούς καταστηματάρχες τα δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα τσιπουράδικα και οι ταβέρνες του Βόλου είναι πάντα μια μοναδική επιλογή όταν κάποιος βρεθεί στην πόλη είτε επιλέξει τα μαγαζιά της παραλίας είτε τα πιο κεντρικά. Η ποιότητα αξεπέραστη.

 

  

 

  

 

 

 

  

 

  

 

   

 

   

 

   

 

Καρδίτσα… Ακόμα μια όμορφη πόλη. Και ποιος δεν θα ήθελε να είναι παιδί να επισκεφτεί το Μαγεμένο δάσος; Πρόκειται για έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο στο κέντρο της πόλης, μέσα στο αλσύλλιο του Παυσιλύπου, έτοιμο να προσφέρει χαρά, διασκέδαση και πολλά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Ο Αϊ Βασίλης περιμένει τους φίλους του να φωτογραφηθούν μαζί του και με τα ξωτικά ετοιμάζουν τα δώρα τους.

Μια ξεχωριστή διακόσμηση με φώτα στους δρόμους, στην πλατεία, οι βιτρίνες γεμάτες λαμπιόνια και στολίδια είναι έτοιμες να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους για την αγορά των δώρων.Μια βόλτα αρκεί για να σου φτιάξει την διάθεση. Τα μέρη για φαγητό και καφέ πάρα πολλά. Όλα τους όμως εξαιρετικές επιλογές και οι ιδιοκτήτες  τους  σέβονται και εκτιμούν τους πελάτες τους.  Επίσης, προσφέρονται πολλά όμορφα σημεία για φωτογράφιση. Το να χτίζεις αναμνήσεις έχει αξία ανεκτίμητη.

 

  

 

  

 

 

 

   

 

 

 

 

 

   

 

   

 

Τα Τρίκαλα για άλλη μια χρονιά μας μάγεψαν με τον αγαπημένο σε όλους Μύλο των Ξωτικών. Ένα μοναδικό μέρος που ξεπερνά και φέτος τη φαντασία , σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο, μαγικό θα έλεγε κανείς. Ο Μύλος των Ξωτικών είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά ξεφαντώνουν αλλά και οι μεγάλοι γίνονται παιδιά. Οι επισκέπτες που καταφθάνουν καθημερινά είναι από πολλά διαφορετικά μέρη. Πλήθος κόσμου αναζητά κάτι μαγικά όμορφο, λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς. Τα Τρίκαλα τιμούν τα Χριστούγεννα και στο εσωτερικό της πόλης, γεμίζοντάς την με φώτα και όμορφες βιτρίνες. Σημείο αναφοράς για κάθε ταξιδιώτη των Τρικάλων είναι τα Μανάβικα,  το οποίο βρίσκεται κάτω από το Βαρούσι και εκτείνεται ως την Κεντρική Πλατεία. Μέχρι πριν λίγα χρόνια στην περιοχή λειτουργούσαν διάφορα εργαστήρια, παλαιοπωλεία και μανάβικα, εξ ου και το όνομά της. Πλέον, έχει μεταμορφωθεί σε μια κοσμοπολίτικη περιοχή με ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφετέριες και μπαρ και αποτελεί το δημοφιλέστερο μέρος για φαγητό και βραδινή διασκέδαση.

  

 

  

 

  

 

     

 

  

 

   

 

    

 

Εμείς θα σας προτείναμε ένα σαββατοκύριακο στην όμορφη Θεσσαλία. Σίγουρα δεν είναι αρκετό για να γνωρίσετε και να δείτε αυτές τις όμορφες πόλεις αλλά αρκεί για να σας εντυπωσιάσουν. Ένας καφές και μερικά ψώνια στην υπέροχη αγορά της Λάρισας, φυσικά φρέσκο ψαράκι και τσιπουράκι στην πόλη του Βόλου, μια απογευματινή βόλτα στην πλατεία Παυσίλυπου , στην Καρδίτσα και το Μαγεμένο Δάσος θα σας κρατήσει συντροφιά. Στα μοναδικά Τρίκαλα μπορείτε γευτείτε εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά συνοδευόμενα από πολύ καλό και γευστικό κρασί και εννοείται πως μια επίσκεψη στον ξακουστό Μύλο των Ξωτικών κρίνεται απαραίτητη.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: larisina.gr,  thessaliatv.gr, madeintrikala.gr, kathimerini.gr

Exit mobile version