Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Κικίλιας: Ξεπερνάμε σήμερα 10 εκατ. εμβολιασμούς – Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Ψυχική Υγεία

Ξεκίνησαν οι εργασίες του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνουν στην Αθήνα το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τις εναρκτήριες ομιλίες του Συνεδρίου πραγματοποίησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η εκπρόσωπος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας Κατερίνα Μεσημέρη.

«Σε αυτό το συνέδριο, θα διερευνήσουμε μερικές από τις αόρατες, αλλά πολύ σημαντικές επιπτώσεις αυτής της πανδημίας: τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία και στα συστήματα ψυχικής υγείας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική κυβέρνηση στο σύνολό της, από τη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας έχουμε αναγνωρίσει τη σημασία της Ψυχικής Υγείας. Σήμερα, προβάλλουμε αυτή μας τη δέσμευση για την προώθηση της ατζέντας αναφορικά με τα θέματα Ψυχικής Υγείας, παρέχοντας το βήμα για αυτήν τη σημαντική και κατάλληλη για τη στιγμή συζήτηση» ανέφερε ο υπουργός Υγείας στην ομιλία του.

«Από το πρώτο κύμα της πανδημίας, πήραμε αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, καθώς και της κοινωνίας μας από την απειλή της COVID-19. Ενωμένοι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα με τρόπο που έκανε την Ελλάδα ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια. Μια χώρα που επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Και αυτό το Διεθνές Συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να μη μείνει κανείς πίσω» πρόσθεσε.

Πρόκληση η επίτευξη ανοσίας

Η νέα πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, είναι η επίτευξη του τείχους ανοσίας μέσω της δίκαιης και καθολικής διανομής εμβολίων, επισήμανε ο υπουργός Υγείας. «Στην Ελλάδα έχουμε ήδη καταφέρει να χορηγήσουμε 9.950.000 δόσεις εμβολίου και σήμερα ξεπερνάμε τους 10.000.000 εμβολιασμούς, καλύπτοντας το 53% του πληθυσμού με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 4,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Δεν μας αρκεί αυτό. Θέτουμε διαρκώς υψηλότερους στόχους όσον αφορά την Ψυχική Υγεία και τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά μετά από την 17μηνη μάχη με την πανδημία. Αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησής μας και για αυτό ενώνω τη φωνή μου με τη δική του και παροτρύνω κάθε υγειονομικό και κάθε εκπαιδευτικό να εμβολιαστεί.

Ο Βασίλης Κικίλιας, τέλος, επισήμανε ότι παράλληλα με τη διαχείριση της πανδημίας, καταβάλλονται προσπάθειες πραγματοποίηση άλλων μεταρρυθμίσεων στην υγειονομική πολιτική, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Exit mobile version