Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Κατίκι: το διάσημο τυρί

Ο καλύτερος πρεσβευτής του Δομοκού.

Το Κατίκι Δομοκού είναι κρεμώδες τυρί λευκού χρώματος, με γεύση ελαφρά ξινή και αλμυρή και ξεχωριστό άρωμα.

Είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που παρασκευάζεται με παραδοσιακές τεχνικές στην περιοχή του Δομοκού από 100% αγνό αιγοπρόβειο γάλα, προερχόμενο από πιστοποιημένους παραγωγούς, που ακολουθούν τα σχετικά πρότυπα.

Η παραδοσιακή συνταγή, το γάλα από το βουνό των Τιτάνων, την Όθρυ, η χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, η οποία κυμαίνεται γύρω στο 13% στο τελικό προϊόν και κυρίως η μοναδική του γεύση και το γεγονός ότι το Κατίκι μπορεί να συνδυαστεί σε αμέτρητες συνταγές, δίνοντας στην κάθε δημιουργία ιδιαίτερο χαρακτήρα, έχουν αναδείξει το υπέροχο αυτό αλειφόμενο τυρί στην κορυφή των προτιμήσεων χιλιάδων καταναλωτών.

Πλέον, το Κατίκι δεν είναι προνόμιο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Το προϊόν υπάρχει παντού. Και μαζί του, το όνομα του Δομοκού!

Πρόκειται ίσως για τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής, που ασφαλώς οφείλει και να σεβαστεί αυτό καθ’ εαυτό το προϊόν και να αναζητήσει τρόπους περεταίρω προβολής να ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, αξιοποιώντας τη την ίδια τη φήμη του τόσο αγαπημένου αυτού τυριού.

Αθανασία Παπαδημητρίου

 

Exit mobile version