Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Η συνταγή της ημέρας:Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι και μέλι

Συστατικά συνταγής

Για τη σάλτσα

Για τη σαλάτα

Οδηγίες συνταγής

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  2. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το σουσάμι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε το πορτοκάλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει η σάλτσα.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το καρύδι, τη ρόκα και τη σγουρή πράσινη και κόκκινη σαλάτα.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε αμέσως.

ΠΗΓΗ: melimacedonias.gr

Exit mobile version