Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Η Ελλάδα αλλάζει, παρά την περιπέτεια που την δοκιμάζει

Η Ελλάδα αλλάζει, παρά την περιπέτεια που την δοκιμάζει

Από το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο έτος:

Αφήνουμε πίσω μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες, αλλά και μεγάλες προσπάθειες. Και υποδεχόμαστε μια νέα, συνεχίζοντας τον ίδιο αγώνα.

Στη διάρκεια του 2021 δεν ήταν λίγες και οι εθνικές προκλήσεις. Και σε αυτές, όμως, απαντήσαμε με τη σύνεση της αποφασιστικότητας.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αλλάζει, παρά την περιπέτεια που την δοκιμάζει.

Το 2021 που φεύγει υπενθύμισε σε κάθε γωνιά του κόσμου πόσο ευάλωτοι είμαστε σε γεγονότα όπως οι πανδημίες και τα ξεσπάσματα της κλιματικής κρίσης. Ανέδειξε τη σημασία του υπερεθνικού συντονισμού. Αλλά και τις μεγάλες παγίδες που παραμονεύουν στο δρόμο μας.

Οι επόμενες βδομάδες θα φέρουν κυματισμούς. Έχουμε, ωστόσο, τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία, οδηγώντας την πατρίδα μας σε ήρεμα νερά. Ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας. Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί.

Μία τέτοια στάση θα είναι το καλύτερο δώρο προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Αλλά και ο καλύτερος πρόλογος για το καινούργιο, πιο ελπιδοφόρο κεφάλαιο του 2022.

 

Νέα έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων 

Νέα έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων σε συγκεκριμένους κλάδους ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στον απόηχο των νέων περιορισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ. Αναλυτικότερα:

Επίσης:

 

«Ελλάδα 2.0»: Υποβλήθηκε το πρώτο αίτημα πληρωμής ύψους 3,56 δισ. ευρώ

Το πρώτο αίτημα πληρωμής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» υπέβαλε η Ελλάδα. Το συνολικό ύψος της πρώτης δόσης ανέρχεται σε 3,56 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,72 δισ. ευρώ αφορούν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και 1,84 δισ. ευρώ στο σκέλος των δανείων, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι με την υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης και της δανειακής σύμβασης η Ελλάδα έχει ήδη λάβει προχρηματοδότηση, από τις αρχές Αυγούστου, συνολικού ύψους 3,96 δισ. ευρώ (2,31 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις και 1,65 δισ. ευρώ για δάνεια).

 

Τέσσερις νέες στρατηγικές επενδύσεις ύψους 436 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή

Η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατ. ευρώ. Οι στρατηγικές αυτές επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν 550 νέες θέσεις εργασίας. Τα επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν είναι τα ακόλουθα:

Exit mobile version