Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Ηλ. Κυρμανίδης: Συναισθανόμαστε, συνεργαζόμαστε και συμπράττουμε με την τοπική εκκλησία

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ουκρανίας Σεργίι Σουτένκο, είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης, κατά την επίσκεψή του στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδας στην «Αγία Αικατερίνη» Καινουρίου.
Διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον της Ουκρανικής Κυβέρνησης για συνεργασία και συνέργειες καταρχήν σε δράσεις που σχεδιάζει η Μητρόπολη Φθιώτιδας, αλλά και όχι μόνο.
Από την πλευρά της Περιφέρειας επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση και στάση της να στηρίξει και να υποστηρίξει τις δράσεις της τοπικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτη με κάθε τρόπο και μέσο!
Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση ο κ. Κυρμανίδης δήλωσε:

«θέλω να επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι: Στους δύσκολους, ανταγωνιστικούς και εξόχως απαιτητικούς καιρούς που ζούμε και σε ένα διεθνές περιβάλλον ιδιαίτερα ρευστό και πολλές φορές βίαια μεταβαλλόμενο, η Ελλαδική Εκκλησία, πάντα σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της Κρατικής αλλά και της Αυτοδιοικητικής (σε τοπικό επίπεδο) εξουσίας, μπορεί να παίξει πολυεπίπεδο και πολυσήμαντο ρόλο, ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για τα εθνικά όσο και για τα τοπικά μας συμφέροντα.

Η παρουσία δε του ποιμενάρχη μας κ. Συμεών στο τιμόνι της Φθιωτικής Εκκλησίας, το «ανοιχτό» μυαλό του, το «ανήσυχο» πνεύμα του, οι σημαντικές και πολύτιμες διαπροσωπικές του σχέσεις με εξέχουσες προσωπικότητες και η βαθύτατη επιθυμία του να συνδράμει ποικιλότροπα και πολυεπίπεδα στην πρόοδο της νέας του πατρίδας της Φθιώτιδας, αποτελούν τους καλύτερους οιωνούς για ένα καρποφόρο μέλλον!

Συναισθανόμαστε, συνεργαζόμαστε και συμπράττουμε για κάθε αγαθό σκοπό!…»

 

 

Exit mobile version