Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Ζητούν συναίνεση για τις δύσκολες αποφάσεις του ασφαλιστικού

 

tesmΜε ασφυκτικά περιθώρια και ασφυκτικές πιέσεις οι δανειστές δεν δείχνουν να βάζουν νερό στο κρασί τους και επιμένουν να «στριμώχνουν» την κυβέρνηση και τους υπουργούς της απαιτώντας άμεσα νέα μέτρα. Η περικοπή των συντάξεων, αλλά και η… απασφάλιση του ασφαλιστικού είναι μερικά από τα ζητούμενα των δανειστών που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση εν μέσω ενός πολιτικού σκηνικού που όπως φάνηκε από τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού δεν είναι το κατάλληλο για την λήψη σκληρών μέτρων.

Ο νέος κύκλος επαφών της κυβέρνησης με τους δανειστές ξεκινάει αύριο και φαίνεται ότι αυτή τη φορά οι Θεσμοί έχουν άγριες διαθέσεις θέτοντας εκ νέου νέα στενά χρονικά περιθώρια. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι δανειστές κάνουν και νέα, ωμή παρέμβαση, στα ελληνικά ζητήματα της πολιτικής πιέζοντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συναινέσεις με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να ψηφιστεί το ασφαλιστικό.

Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι «το ακριβές χρονοδιάγραμμα της νομοθέτησης των μέτρων θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες», ενώ η διαδικασία αποτελεί «κλειδί» για την εκταμίευση της δόσης του 1δις ευρώ πριν τα Χριστούγεννα.

 

ΠΗΓΗ parapolitika.gr

Exit mobile version