Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ- Κέντρο Λόγου και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια

Tο κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Παιδοψυχιατρικής και Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ αντιλαμβανόμενο τις αυξανόμενες ανάγκες για πληροφόρηση και υποστήριξη των συνανθρώπων μας ανακοινώνει τις δράσεις του για τη χρονιά 2018-2019 που θα πραγματοποιηθούν στο υποκατάστημά μαςστη Λαμία, στη Βύρωνος 13, στον 2ο όροφο.

Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια που έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ρόλου των γονέων αλλά και στην περαιτέρω υποστήριξη και εξέλιξη των ενηλίκων μέσω της καλύτερης γνωριμίας με τον εαυτό μας.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν απο την υπεύθυνη των κέντρων Κατερίνα Αρ. Τσούμα, Λογοθεραπεύτρια και τη συνεργάτιδα των κέντρων Μαρία Καραταράκη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια.
Τα βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν απο την κ.Μαρία Καραταράκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Σαββατο 10 Νοεμβριου 2018 5:30-7:00 ομιλία δωρεαν
“Η πρόκληση να είμαστε γονείς”.
Οι δυσκολίες του γονεικού ρόλου μπορούν να γίνουν συνάμα και οι μεγαλύτερες προκλήσεις του. Ποιες είναι αυτές; Προτάσεις και κατευθύνεις για να διευκολυνθεί ο γονιός στο ρόλο του και να τον ζήσει με μεγαλύτερη χαρά.
Η σημασία της πρώιμης παρέμβασης στα παιδιά και ποιοι μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στο γονιό, επεξήγηση των όρων Λογοθεραπευτής, Εργοθεραπευτής , Παιδοψυχίατρος, Ψυχολόγος.

Σαββατο 17 Νοεμβριου 2018 5:30-7:00 ομιλία δωρεαν
“Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών – το αίτημα της εποχής μας- και ο ρόλος της οικογένειας στην ανάπτυξή της”.
Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη, γιατί είναι τόσο σημαντική και πώς μπορούν οι γονείς να γίνουν συναισθηματικοί μέντορες για τα παιδιά τους;

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 Βιωματικό εργαστήριο 5:00 με 8:00 
«Αντιμετωπίζοντας το άγχος»
Υπάρχει το υγιές άγχος αλλά υπάρχει κι εκείνο που μας αποσυντονίζει, απλώνει τα δίχτυα του στο νου, στην ψυχή, στο σώμα, στις σχέσεις μας και μολύνει τη ζωή μας.
Στο εργαστήριο θα μάθουμε για τις μορφές του άγχους, θα διερευνήσουμε τις πηγές του και θα ανακαλύψουμε τρόπους να το διαχειριζόμαστε και να το ξεπερνάμε.

 

Exit mobile version