Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Ενημέρωση και οδηγίες για Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.) από την Παρασκευή 16/06/2023.

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε το υπ. αριθμ. 1804/15-06-2023 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.), με γενικά χαρακτηριστικά:

 

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα  Παρασκευή (16-06-2023) και το Σάββατο (17-06-2023) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

 

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η  Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Εύβοιας).

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου θα γίνεται στα τακτικά και τυχόν έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της: ΕΜΥ  (www.emy.gr ) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων, ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Φθιώτιδας θα ενημερώσει  όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες,  τους Δήμους και  τις Εθελοντικές Οργανώσεις και θα ενεργοποιήσει τα μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Επίσης οι Δήμοι της Π. Ε. Φθιώτιδας :

Για  πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου και για ενημέρωση καιρού οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.astynomia.gr  ,  www.hnms.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://civilprotection.gov.gr/

 

Καλούμε τους  πολίτες να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν.

Exit mobile version