Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής


Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης νέων εθνικών εκλογών στις 25 Ιουνίου στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρεται στο Διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οι διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στους αρχηγούς των πρώτου, δεύτερου και τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων δεν τελεσφόρησαν, ενώ, κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων την 24η Μαΐου 2023 επιβεβαιώθηκε η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Με το ίδιο Διάταγμα καλούνται οι εκλογείς για την εκλογή βουλευτών την 25η Ιουνίου 2023, ημέρα Κυριακή, και συγκαλείται η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 3η Ιουλίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00.

Το Προεδρικό Διάταγμα συνυπογράφει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς.

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Σημειώνεται ότι νωρίς την Δευτέρα 29 Μαΐου έγινε η εκλογή του προεδρείου της Βουλής που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πρόεδρος του κοινοβουλίου επανεξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας με 270 ψήφους.

«Η Βουλή αυτή είναι φευγαλέα. Θα υπηρετήσω ως Πρόεδρος της μέχρι τις επόμενες εκλογές μαζί με τους άξιους αντιπροέδρους που θα εκλεγούν» είπε από το βήμα ο κ. Τασούλας.

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, συνεδρίασε η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, από τη Συμπολίτευση εκλέγονται οι τρεις πρώτοι Αντιπρόεδροι, δύο Κοσμήτορες και τέσσερις Γραμματείς. Από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, εκλέγονται ο Δ΄ Αντιπρόεδρος, ένας Κοσμήτορας και ένας Γραμματέας. Από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης, εκλέγονται ο Ε΄ Αντιπρόεδρος και ένας Γραμματέας, ενώ από τις δύο επόμενες σε δύναμη Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Αντιπολίτευσης, εκλέγονται οι ΣΤ΄ και Ζ΄ Αντιπρόεδροι.

Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη έχει ως εξής:

Ψήφισαν συνολικά 296 βουλευτές.

Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έλαβε 296 ψήφους.

Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έλαβε 294 ψήφους, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «Παρών».

Για το αξίωμα του Γ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος έλαβε 294 ψήφους, ενώ δύο βουλευτές ψήφισαν «Παρών».

Για το αξίωμα του Δ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη η κ. Μερόπη Τζούφη, η οποία έλαβε 294 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα του Ε΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έλαβε 290 ψήφους, ενώ τέσσερις βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης, ο οποίος έλαβε 291 ψήφους, ενώ τρεις βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα του Ζ΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Χήτας, ο οποίος έλαβε 256 ψήφους, ενώ τριάντα οκτώ βουλευτές ψήφισαν «Παρών» και βρέθηκαν δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Για το αξίωμα των Κοσμητόρων εκλέχθηκαν οι βουλευτές: Άννα Μάνη–Παπαδημητρίου, Βασίλειος Γιόγιακας και Ιωάννης Σαρακιώτης.

Για το αξίωμα των Γραμματέων εκλέχθηκαν οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Ραλλία Χρηστίδου και Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος





Source link

Exit mobile version