Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Εκλογές 2023: Δέσμευση για νέα πρόσωπα από Αλ. Τσίπρα

Κατά πολλούς η δεύτερη προεκλογική περίοδος, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή, σημαδεύτηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ από το τελευταίο του σποτ. Νέοι άνθρωποι αποτύπωσαν σε έναν άδειο καμβά το μέλλον που ονειρεύονται: ανθρωπιά, μείωση ΦΠΑ, επίδομα ενοικίου, 13η σύνταξη, συλλογικές συμβάσεις, προσλήψεις στο ΕΣΥ, κράτος δικαίου, κοινωνικό κράτος και δημοκρατία.

Ο προσανατολισμός σαφώς προγραμματικός, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη τον Απρίλιο και τον Μάιο. Στο δεύτερο μέρος του σποτ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τα στελέχη που διαμορφώνουν το πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνεται κανένα πρόσωπο από την παλαιά φουρνιά του 2012 και του 2015. Σε συνέντευξή του στο Mega έδωσε το στίγμα του για το πώς θα είναι το κόμμα μετά τις εκλογές: «Aν με ρωτάτε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανανεωθεί, η απάντησή μου είναι: χθες. Οχι αύριο. Ανανέωση και στα πρόσωπα, ανανέωση και στην εκφορά του πολιτικού λόγου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν σαν να είπε ένα νέο «mea culpa» έπειτα από αυτό της απλής αναλογικής. Και αφορούσε το γεγονός ότι στελέχη όπως η Εφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Νίκος Φαραντούρης, η Διάνα Βουτηράκου, η Κατερίνα Νοτοπούλου κ.ά. έμειναν στις «κουίντες» στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και δεν βγήκαν στη «σκηνή».

Πλέον προσκαλεί τους ψηφοφόρους του κόμματος να «επαναπατριστούν» για να ψηφίσουν έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο θα σχηματίσει μετά τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

«Αν με ρωτάτε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανανεωθεί, η απάντησή μου είναι: χθες. Οχι αύριο», ανέφερε.

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι το αποτέλεσμα. Και η απλή αναλογική έχει αλλάξει τα δεδομένα με τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προσέρχεται στις εκλογές.

Το διακύβευμα

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει τραβήξει μια κόκκινη γραμμή και πλέον «παίζει μόνος του στο γήπεδο». Με το 20% προτάσσεται ως η μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ισχυρό αντίβαρο.

Στην ίδια συνέντευξη σημείωσε: «Το διακύβευμα για τις 26 του Ιούνη δεν είναι αν θα υπάρξει κυβέρνηση και αν θα πάμε σε τρίτες εκλογές. Το διακύβευμα για την 26η του Ιούνη, με βάση τα δεδομένα που έδωσε η κάλπη της 21η Μαΐου, είναι αν θα δημιουργηθεί ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο και ασύδοτο. Και αυτό κατά την άποψή μου είναι κάτι που το ακούει σήμερα όχι μόνο ο προοδευτικός πολίτης με τις διαφορές που μπορεί να έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το ακούει ακόμη και ο συντηρητικός πολίτης».

Ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει σήμερα στα Χανιά, τα οποία δεν πρόλαβε να επισκεφθεί κατά την προηγούμενη τριήμερη παρουσία του στο νησί.

Το βράδυ θα μιλήσει στο Ηράκλειο, με το βλέμμα στραμμένο σε Ρέθυμνο και Λασίθι, όπου θέλει να κερδίσει δύο έδρες από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Exit mobile version