Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Δομοκός: Υγειονομική βόμβα ο σπασμένος αγωγός των λυμάτων.

Έντονη δυσοσμία επικρατεί εδώ και δυο εβδομάδες  λόγω της βλάβης του αγωγού  που μεταφέρει τα λύματα από τις φυλακές Δομοκού στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου και έχει ως αποτέλεσμα τα βρώμικα νερά ρέουν εκτός αγωγού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις καταγγελίες των κατοίκων του Δομοκού  και των εργαζομένων στην περιοχή πέρα από τις  οσμές, κινδυνεύουν  και από διάφορες ασθένειες,

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και σοβαρό  διότι στην περιοχή υπάρχει και μία κτηνοτροφική μονάδα όπου  τα λύματα έφτασαν στην είσοδο της   με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και τα ζώα τα οποία σταβλίζονται .

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

Ένα  ακόμη σημαντικό θέμα που υπάρχει  στην περιοχή είναι 0 αύλακας όπου οδηγούνται τα απόβλητα που με την κλίση που έχει, τα νερά είναι  στάσιμα.

Η μελέτη καθαρισμού έχει γίνει  εδώ και πολύ καιρό από τον «Ιανό» ακόμη, που και τότε  οι καταστροφές ήταν μεγάλες .

Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί  για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου. «Μόνο υποσχέσεις ακούμε ότι ΘΑ γίνει, αλλά το πότε δεν μας είπαν….» αναφέρουν οι κάτοικοι 

Ο συγκεκριμένος αύλακας έχει να  καθαριστεί εδώ και δεκαετίες με αποτέλεσμα με μια δυνατή βροχή να πλημμυρίζουν στάβλοι, αποθήκες με ζωοτροφές  και τα γύρω χωράφια που  καλλιεργούνται.

Οι κάτοικοι απεγνωσμένα   ζητούν  την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για να λυθούν άμεσα τα προβλήματα γιατί  η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

 

Exit mobile version