Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Δομοκός :Γ. Τσαδήμας προς Χ.Λιόλιο “Κύριε Δήμαρχε δεν κινδυνεύει η εξουσία σας από εμένα”

Ακολουθεί Υπόμνημα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Γεωργίου Τσαδήμα προς τον Δήμαρχο Δομοκού και το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού

 

ΠΡΟΣ 1) ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΟΜΟΚΟΥ

2)ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του Γεωργίου Τσαδήμα Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου Δομοκού

Κύριε Δήμαρχε

Με έκπληξη προ ολίγων ημερών διαπίστωσα στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου της οποίας εκλέχτηκα Πρόεδρος να έχει εγκατασταθεί συνεργείο  και να εκτελεί εργασίες τσιμεντόστρωσης  σε διάφορα σημεία του χωριού .

Οι λιγοστοί κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου απευθύνθηκαν σε μένα και με ρωτούσαν καλοπροαίρετα περί τίνος επρόκειτο και τι επρόκειτο να γίνει ακριβώς  ,αλλά εγώ ήμουν σε αμηχανία και αδυναμία να ικανοποιήσω ακόμα και την απλή περιέργεια των συγχωριανών  λέγοντάς τους ότι δεν γνωρίζω και δεν έχω ειδοποιηθεί από κανένα ώστε να είμαι σε θέση ακόμα και απλές πληροφορίες να δώσω τόσο στους συγχωριανούς μου όσο και στους ανθρώπους  του συνεργείου που θα τους βοηθούσαν στην εκτέλεση της εργασίας τους .

Όπως γνωρίζετε ο Πρόεδρος της κάθε Τοπικής Κοινότητας είναι αρμόδιος να εισηγείται προς τον Δήμαρχο , τους αρμοδίους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο μία σειρά από ζητήματα που άπτονται της Τοπικής Κοινότητας ως άμεσος γνώστης  των ιδιομορφιών και αναγκών κάθε Τοπικής Κοινότητας  ώστε αφενός τα αρμόδια όργανα να είναι καλύτεροι γνώστες κάθε προβλήματος , να λαμβάνουν άμεσα γνώση και να μπορούν να λάβουν τις κατάλληλες αποφάσεις .

Εξάλλου δεν γεννάται ζήτημα αφαίρεσης «εξουσίας» από τα αρμόδια όργανα υπέρ του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας αφού «και το μαχαίρι και το πεπόνι » της χορήγησης αρμοδιοτήτων το έχει ο Δήμαρχος.

Δυστυχώς κ. Δήμαρχε μου δίνετε την εντύπωση ότι διακατέχεστε από φόβο μήπως εγώ ως Πρόεδρος της μικρής Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου που εκλέχτηκα από ενιαίο ψηφοδέλτιο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές γίνω  γνώστης «ευαίσθητων πληροφοριών» και κινδυνεύσει η δική σας εξουσία από εμένα  τον εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρίου με τις λίγες δεκάδες κατοίκους .

Κύριε Δήμαρχε σας ξεκαθαρίζω ότι προσωπικά δεν μου λείπει εξουσία , ούτε ζω γι΄αυτή . Το μόνο που επιθυμώ είναι να είμαι χρήσιμος και πρακτικός για τον Δήμο μας και ιδίως για την μικρή Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου.

Ως μεγαλύτερος στην ηλικία σας απευθύνω έκκληση να βγάλετε από το μυαλό σας την καχυποψία της εξουσίας και να συνεργαστείτε με όλους αφού από την επομένη των εκλογών δεν υπάρχουν συνδυασμοί αλλά άνθρωποι που ενδιαφέρονται  ή δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πρακτική  σας  δεν οδηγεί  σε επωφελή αποτελέσματα για τον Δήμο μας και ιδίως για την μικρή μας Τοπική Κοινότητα.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΔΗΜΑΣ

 

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

Exit mobile version