Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Δομοκός:Έντονες αντιδράσεις στην συνεδρίαση της διαβούλευσης για την παραχώρηση του ΧΥΤΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα  στις 5 το απόγευμα η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης που ξεκίνησε   στις 13:30  το μεσημέρι

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν  φορείς και κυρίως πολίτες όπου  ενημερώθηκαν για το φλέγον θέμα της παραχώρησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΧΥΤΑ Δομοκού στο Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.

Για αυτήν την παραχώρηση έγινε και η σημερινή συνεδρίαση  όπου  στην πορεία της συζήτησης  προκλήθηκαν  εντάσεις όταν πολίτες του Δ.Δ. Πουρναρίου όπου  απαιτούσαν δεσμεύσεις για την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ για τα επόμενα χρόνια όσο δουλέψει.

Διαβεβαιώσεις έδωσε ο φορέας ότι είναι υποχρεωμένος να δουλέψει  τον ΧΥΤΑ για όσο δουλέψει με τον σωστό τρόπο. Πολλά ακούστηκαν για την μή ύπαρξη αδειών χρήσης και την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ που έχει σαν συνέπεια την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Οι βασικές προτάσεις που ακούστηκαν από τους επικεφαλής συνοψίζονται , στην πρόταση του Δημάρχου Χαράλαμπου  Λιόλιου για παραχώρηση  υπό όρους που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ  , στην πρόταση του κυρίου Τζιαχρήστα για  μη απόδοση του ΧΥΤΑ στο ΦΟΔΣΑ μέχρι  να οριστικοποιηθούν τα σχεδία  της κυβέρνησης για δημιουργία νέων Φορέων Διαχείρισης, και στην κάθετη άρνηση του κυρίου Νιάνιου σε οποιαδήποτε παραχώρηση περιουσίας του Δήμου σε “ιδιωτες”.

Την απόφαση για την παραχώρηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΧΥΤΑ  θα την πάρει το  Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού

 

 

 

 

Exit mobile version