Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Φίλες & Φίλοι, αγαπητά μέλη του ΕΒΕ Φθιώτιδας

Τον ερχόμενο μήνα συμπληρώνουμε έξι (6) χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές του Επιμελητηρίου μας όπου με την στήριξη σας, μας εμπιστευτήκατε να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων μας από την θέση της αντιπολίτευσης.
Εμείς οι πέντε (5) εκλεγμένοι σύμβουλοι αλλά και όλος ο συνδυασμός ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την εμπιστοσύνη σας.
Προσπαθήσαμε και σταθήκαμε δυναμικά απέναντι στις ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις της αγοράς, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μελών του Επιμελητηρίου.
 Ήμασταν αντίθετοι από την αρχή στις μικροπολιτικές τακτικές του απερχόμενου Προέδρου που μοναδικό στόχο είχαν τη προσωπική του ανάδειξη και αναρρίχηση, με την ταυτόχρονη υποβάθμιση του ρόλου του Δ.Σ δημιουργώντας την εικόνα ενός προσωποπαγούς θεσμού και όχι ενός συλλογικού οργάνου το οποίο προκύπτει από απόλυτα δημοκρατική εκλογική διαδικασία.
 Αντισταθήκαμε στην κατάργηση του Τουριστικού Τμήματος η οποία πραγματοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες μετά από πρόταση του απερχόμενου Προέδρου – για καθαρά προεκλογικούς λόγους κατά την γνώμη μας – προφασιζόμενος τον μικρό αριθμό των μελών του τμήματος αγνοώντας βεβαίως τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα αυτού.
 Στηρίξαμε την προσπάθεια των φορέων να παραμείνει η ΠΕΛ ανοικτή και ζητήσαμε την εξυγίανση της μετά τις αποτυχημένες ενέργειες και πράξεις που τη χρεοκόπησαν.
 Αρνηθήκαμε τη δημιουργία της «Ελατοχώρας» παρά τις θριαμβολογίες και υποσχέσεις του απερχόμενου Προέδρου του ΕΒΕ.
 Είπαμε όχι στο κούρεμα των αποθεματικών του ΕΒΕ και με πρόταση μας ζητάμε σήμερα δικαστικά την επιστροφή των χρημάτων.
 Είπαμε όχι στην υπερφορολόγηση των Επιχειρήσεων επαγγελματιών και εμπόρων.
 Είπαμε όχι στις υπέρογκες Ασφαλιστικές Εισφορές χωρίς αντίκρισμα, που καλούνται τα μέλη του ΕΒΕ να πληρώνουν.
 Δημιουργήσαμε με δική μας πρωτοβουλία την κίνηση Αλληλεγγύης συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς του Νομού μας.
 Με δική μας πρωτοβουλία πραγματοποιηθήκαν ημερίδες και δράσεις ενημέρωσης της κοινωνίας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:
1. Ημερίδα ενημέρωσης με την ΕΚΠΟΙΖΩ για τη υπερχρέωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
2. Συγκεντρώσαμε για λογαριασμό της ΕΚΠΟΙΖΩ πάνω από 2500 υπογραφές για την προστασία της Α κατοικίας.
3. Πολλές δεκάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις κατέθεσαν ομαδική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ-ΚΕΑΟ αμφισβητώντας τις υπέρογκες χρεώσεις και τις πρακτικές τους.
 Με δική μας πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την ΕΑΔΕ στηρίξαμε και προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές του Νομού μας απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό των πρακτικών και μεθοδεύσεων των τραπεζών και εταιριών.
 Είπαμε όχι στον ιδιότυπο ΤΕΙΡΕΣΙΑ που προσπαθούσε να επιβάλλει η Τράπεζα Ελλάδος και οι εταιρίες στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές οργανώνοντας δυο (2) συγκεντρώσεις και στέλνοντας αντίστοιχα ψηφίσματα διαμαρτυρίας.
 Στηρίξαμε το δίκαιο αίτημα των Τουριστικών Γραφείων για την καθιέρωση από το Δήμο μας χώρου επιβίβασης και αποβίβασης επισκεπτών και εκδρομέων στο κέντρο της πόλης.
 Στηρίξαμε θετικά όλες τις δράσεις του ΕΒΕ σχετικές με την εξωστρέφεια, εκθέσεις εντός και εκτός της χώρας που σκοπό είχαν το καλό των μελών και του τόπου.
 Σταθήκαμε στο πλάι όλων των συναδέλφων καταστηματαρχών που είχαν πρόβλημα με την ΑΕΠΙ.
 Λειτουργήσαμε υποστηρικτικά σε οποιαδήποτε απόφαση του ΔΣ του ΕΒΕ όπου υπήρχε θετικός αντίκτυπος για τα μέλη του.
Σήμερα κάνοντας πράξη το σύνθημά μας «ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ» και μετά από διαβούλευση και σύγκλιση απόψεων πάνω σε συγκεκριμένους προγραμματικούς άξονες για ένα Επιμελητήριο ανοιχτό σε όλους αποφασίζουμε και συστρατευόμαστε και συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» με επικεφαλή τον Θανάση Κυρίτση.
Καλούμε όλα τα μέλη του ΕΒΕ Φθιώτιδας σε καθολική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του Δεκεμβρίου 2017 (14/12 Αταλάντη, 15/12 Στυλίδα, 16/12 Μακρακώμη, 17/12 Λαμία) στηρίζοντας την υγιή προσπάθεια ανανέωσης και αναβάθμισης του Επιμελητηρίου μας.

Με τιμή,
Για τον συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ιωάννης Κ. Μπέρδος
Μέλος του ΔΣ ΕΒΕ Φθιώτιδας
Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών
Exit mobile version