Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Δένδιας – Τσαβούσογλου: Οι κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση στην Άγκυρα

Λεπτό προς λεπτό οι κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση τους στην Άγκυρα.

Δείτε live τις δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που κάναμε σήμερα αυτή τη συνάντηση. Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεργάτες μας. Πιστεύουμε ότι τα μεταξύ μας ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με εποικοδομητικό διάλογο. Τα τετελεσμένα και οι προκλητικές δηλώσεις είναι πράγματα αποφευκτέα. Συζητήσαμε για προβλήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχει διάσταση απόψεων στα ζητήματα του Αιγαίου. Μάλιστα, ο πρόεδρος προτείνει να πραγματοποιηθεί Σύνοδος για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει στη Γενεύη η άτυπη πενταμερής συνάντηση”, είπε αρχικά ο Τσαβούσογλου.

“Οι χερσαίες μεταφορές είναι σημαντικό θέμα στις διμερείς μας σχέσεις. Τόσο στη συνάντηση με Ερντογάν, όσο και μεταξύ μας συζητήσαμε για τον αντιτρομοκρατικό μας αγώνα. Ως προς την παράνομη μετανάστευση, πιστεύουμε ότι η μεταξύ μας συνεργασία πρέπει να γίνει χωρίς ανταγωνισμό. Μια θετική προσέγγιση θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές. Δεν παραλείψαμε να μιλήσουμε για την τουρκική μειονότητα που ζει στη Θράκη. Από την πρώτη στιγμή που ανήλθαμε στην εξουσία διατηρήσαμε ενεργό διάλογο με την ελληνική μειονότητα. Και οι δύο μειονοτικές ομάδες θα πρέπει να συνεχίζουν να ζουν με ευημερία και ειρήνη που θα έχει θετικό αντίκτυπο στις μεταξύ μας σχέση”.

Οι συναντήσεις Δένδια και το “ιφτάρ”

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση δείπνου προς τιμήν του, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το «ιφτάρ», όπως λέγεται το δείπνο κατά την περίοδο της νηστείας των μουσουλμάνων, το ραμαζάνι.

Σημειώνεται πως τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην Άγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Exit mobile version