Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Γονείς: Μάθετε στο παιδί τα όρια του σώματός του – Προστατεύστε το από την κακοποίηση

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρίας, σχεδόν 1 στα 3 κορίτσια και 1 στα 20 αγόρια θα βιώσουν σεξουαλική κακοποίηση ή σεξουαλική επίθεση μέχρι την ηλικία των 17 ετών.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι που αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο του σώματός τους είναι λιγότερο πιθανό να πέσουν θύματα σεξουαλικών κακοποιών. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που υποστούν κακοποίηση, είναι πιο πιθανό να το ομολογήσουν σε έναν ενήλικα που εμπιστεύονται, γεγονός που μπορεί να διακόψει την οδυνηρή αυτή εμπειρία και στη συνέχεια να συμβάλλει στην ταχύτερη ανάκαμψή τους», δήλωσε σχετικά ο δρ. Shalon Nienow, μέλος της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρίας (AAP).

Είναι σημαντικό λοιπόν να έχουν ενημερωθεί σωστά οι γονείς και οι φροντιστές και να μπορούν να αναγνωρίσουν τις κακόβουλες συμπεριφορές αλλά και να ενημερώσουν αντίστοιχα και τα παιδιά σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι.

Γι΄αυτό, οι ειδικοί της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρίας δίνουν χρήσιμες και απλές συμβουλές σε γονείς και φροντιστές, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου.

Exit mobile version