Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

ΓΝ Λαμίας : Υπάρχουν ευθύνες για την τραγωδία με την 14χρονη; -ΕΔΕ για το τραγικό συμβάν!

Έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί αν υπήρχαν ευθύνες κακής διαχείρησης στο τραγικό συμβάν που καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα έκτακτα του Γενικού Λαμίας, όπου μια 14χρονη μαθήτρια έχασε την ζωή της διατάχθηκε το πρωί της Κυριακής. Μετά από απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να αποσαφηνιστούν οι κινήσεις που έγιναν και υπό ποιες συνθήκες χάθηκε η ζωή του νεαρού κοριτσιού.

Η ΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί από ανώτατο γιατρό, από Νοσοκομείο εκτός της Λαμίας, ώστε να ξεκαθαρίσει τι συνέβη. Ταυτόχρονα προανάκριση εξελίσσεται και από την Ελληνική Αστυνομία μετά από εντολή της Εισαγγελίας Λαμίας έχοντας ληφθεί ήδη οι πρώτες καταθέσεις για το συγκλονιστικό περιστατικό ενώ την Δευτέρα αναμένεται και η Ιατροδικαστική Έκθεση στον Πειραιά, αφού η Ιατροδικαστική του ΓΝ Λαμίας δεν λειτουργεί και πάλι.

 

Τα λόγια είναι φτωχά…

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας 

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο  Covid 19  παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον. Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..»

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας
ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Exit mobile version