Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ! Μπλόκο από τους Συμβολαιογράφους με γενική αποχή – Συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες αύριο σε όλα τα Ειρηνοδικεία!

Γενικό ξεσηκωμό προκαλούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί αύριο Τετάρτη σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες στις 15.00 ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν γίνει καλέσματα από τη Λαϊκή Ενότητα, το ΕΠΑΜ, συλλογικότητες κατοίκων και άλλες ομάδες αλληλέγγυων

Μέσα σε όλα αυτά το Συντονιστικό όργανο των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε αποχή αποχή από όλους τους προγραμματισμένους, για την Τετάρτη, πλειστηριασμούς. Μάλιστα εντός της εβδομάδας, οι συμβολαιογράφοι θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποφασίσουν την αποχή διαρκείας από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Συγκεκριμένα η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, απαιτώντας «από την ελληνική Πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας».

Σε σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αναφέρεται ότι «είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού είναι η μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της εκτελεστικής διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών».

Ακόμη, η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα παραχωρήσει αύριο στις 12.00 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με θέμα τις θέσεις της ελληνικής συμβολαιογραφίας για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την περαιτέρω στάση της το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

«Παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς της κυβέρνησης, η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας συνεχίζεται και μάλιστα με διαρκώς αυξανόμενη ένταση, με πλειστηριασμούς σπιτιών και μικρών ακινήτων φτωχών νοικοκυριών, κατεστραμμένων από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών, που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τις τράπεζες. Το μόνο που μπορεί να σταματήσει αυτή τη βαρβαρότητα είναι η λαϊκή αντίδραση και η μαζική αγωνιστική κινητοποίηση.

Μπροστά στο «τσουνάμι» των πλειστηριασμών σε βάρος των οικονομικά αδύναμων πολιτών, η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους πολίτες και πρώτα απ’ όλα τους νέους, με τη δυναμική τους παρέμβαση στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, κάθε Τετάρτη, να μην επιτρέψουν να «βγει στο σφυρί» καμία λαϊκή κατοικία.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες της Αριστεράς, να ανταποκριθούν στην ανάγκη άμεσης συγκρότησης ενός μαζικού κινήματος για την αποτροπή της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας, ως ένα πρώτο βήμα για την ανατροπή των μνημονίων και των δυνάμεων που το υπηρετούν.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 12/10/2016 και ώρα 3.00 μ.μ.:

* στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14, πίσω από το Εφετείο)

* στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και

* στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας

ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Ή ΜΙΚΡΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10, ΣΤΙΣ 3 μ.μ., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ

ΠΗΓΗ crashonline.gr

 

Exit mobile version