Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Βαρύ πένθος σε Στυλίδα και Λαμία – “έφυγε” ο Βασίλης Τσακίρης

Μια θλιβερή είδηση έγινε γνωστή τις βραδινές ώρες της Κυριακής (29/10) βυθίζοντας στο πένθος την περιοχή της Στυλίδας αλλά και την Λαμια.

Ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία, ο Βασίλης Τσακίρης, “έφυγε” σε ηλικία 87 ετών από τη ζωή.

Ο κύριος Βασίλης αποτέλεσε τη ζωντανή ιστορία στον τομέα του ψαριού στην περιοχή μας διατηρώντας επί σειρά ετών (για ολόκληρες δεκαετίες) κατάστημα (ιχθυοπωλείο) στην Παλαιά Δημοτική αγορά στην πόλη της Λαμίας, όπου και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά. Τα Ιχθυοπωλεία Τσακίρης που εδρεύουν στη Λαμία άνοιξαν το 1958  και είναι μεταξύ άλλων επιχειρήσεις βραβευμένες και από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Ο Βασίλης Τσακίρης απέκτησε 4 παιδιά με την σύζυγό του την κ. Ασημίνα. Τον Άκη που είναι δημοσιογράφος, την Ιασμη που είναι ιδιωτικός υπάλληλος, τον Αχιλλέα και τον Μιχάλη που ακολούθησαν τα χνάρια του.

Από όταν βγήκε στη σύνταξη, ο Αχιλλέας και ο Μιχάλης συνέχισαν την παράδοση της οικογένειας στον συγκεκριμένο κλάδο, μιας και διατηρούν ένα από το πιο γνωστά ιχθυοπωλεία στην πόλη της Λαμίας στην οδό Αγίου Νικολάου.

Ο Βασίλης Τσακίρης ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, τόσο στη Λαμία όσο και στην Στυλίδα. Άπαντες είχαν να πουν για εκείνον και την οικογένειά του τα καλύτερα, ενώ όπου μπορούσε συνεισέφερε εμπράκτως και ανιδιοτελώς. Η απώλεια του βυθίζει στην θλίψη την ευρύτερη περιοχή.

Η κηδεία του θα τελεστεί το μεσημέρι της Δευτέρας στις 15.00 στον Άγιο Αθανάσιο Στυλίδας.

ΠΗΓΗ: lamianow.gr

Exit mobile version