Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Απώλειες €700 εκατ. μέτρησαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας το 2020

Στα 700 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τη χρονιά που πέρασε οι απώλειες που κατέγραψαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 16ης ετήσιας Έρευνας ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting “Περί Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης ξενοδοχείων Αττικής 2020”, η οποία διενεργήθηκε στα εν λειτουργία ξενοδοχεία – μέλη ΕΞΑΑΑ της Αθήνας από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο 2020.

Όπως ανέφερε η Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς, Πρόεδρος της Ένωσης, τίθεται μεγάλο θέμα επιβίωσης των ξενοδοχείων, κάτι που επηρεάζει την απασχόληση. “Είτε είμαστε ανοικτοί, είτε κλειστοί είναι το ίδιο” ανέφερε. “Η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ διαφορετική, ο τουρισμός θα έχει αλλάξει και θα έχει τοποθετηθεί πολύ διαφορετικά” τόνισε.

Στα θετικά της έρευνας ήταν πως οι επισκέπτες που ήρθαν στην Αθήνα τη χρονιά που πέρασε, βαθμολόγησαν θετικά τόσο τη διαμονή, όσο και την πόλη όσον αφορά την αίσθηση υγειονομικής ασφάλειας, με εξαίρεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από την πλευρά του, ο Ευγένιος Βασιλικός, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού είπε πως η αμερικάνικη και ασιατική αγορά εξαφανίστηκαν, όπως επίσης ο συνεδριακός τουρισμός και η κρουαζιέρα

“Δεν ξέρουμε το πότε θα έρθει η επόμενη ημέρα, τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς” τόνισε.

Β. Κουρλιμπίνη

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Exit mobile version