Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Αποχαιρέτα το κοινωνικό κράτος που ήξερες

Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÊÙÓÔÁÓ ÓÇÌÉÔÇÓ ÌÅ ÔÇÍ ÅÕÊÁÉÑÉÁ ÔÇÓ ÐÁÃÊÏÓÌÉÁÓ ÇÌÅÑÁÓ ÐÏÕ ÅÉÍÁÉ ÁÖÉÅÑÙÌÅÍÇ ÓÔÏÕÓ ÇËÉÊÉÙÌÅÍÏÕÓ,ÅÐÉÓÊÅÖÈÇÊÅ ÓÇÌÅÑÁ ÔÏ 1ï ÊÁÐÇ (ÊÅÍÔÑÏ ÁÍÏÉ×ÔÇÓ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÇËÉÊÉÙÌÅÍÙÍ) ÓÔÇÍ ÁÃÉÁ ÂÁÑÂÁÑÁ

Σε ένα διαφορετικό τοπίο θα… ξυπνήσουν οι ασφαλισμένοι της χώρας από την 1η Ιανουαρίου του 2016, λόγω των περικοπών στις συντάξεις, στα εφάπαξ και στα προνοιακά επιδόματα.

Το νέο Μνημόνιο προβλέπει την εξοικονόμηση 4,2 δισ. ευρώ (ή 2,4 % του ΑΕΠ) από το ασφαλιστικό και προνοιακό σύστημα της χώρας. Από αυτά, τα 3,2 δισ. ευρώ πρέπει να προέλθουν από το συνταξιοδοτικό και το 1 δισ. ευρώ από την πρόνοια.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τοπίο αυτό θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

· Οι κύριες συντάξεις άνω των 1000 ευρώ (τουλάχιστον 910.000) θα είναι μειωμένες έως και κατά 12%. Η μείωση αυτή θα έλθει ως συνέχεια της έμμεσης μείωσης που υπέστησαν όλες οι συντάξεις κατά 2% από τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω της αύξησης της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ από το 4% στο 6%.

· Οι επικουρικές συντάξεις (1,2 εκατομμύριο) θα είναι μειωμένες κατά 5%. Η μείωση αυτή θα έλθει μετά την έμμεση μείωση 6% που υπέστησαν όλες οι επικουρικές συντάξεις από τον περασμένο Σεπτέμβρη λόγω της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ.

· Τα 32.000 εκκρεμή εφάπαξ του Δημοσίου εκτιμάται ότι θα περικοπούν κατά 5 έως 8%. Έτσι από τα 29500 ευρώ στα οποία ανέρχεται το μέσο εφάπαξ του Δημοσίου σήμερα θα πέσει 27.100 ευρώ.

· Τα προνοιακά επιδόματα τα οποία απολαμβάνουν πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό πάνω από 1,5 δισ. ευρώ θα αντικατασταθούν σταδιακά από το σχήμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος το οποίο θα κοστίζει μόλις 1 δισ. ευρώ

ΠΗΓΗ INSURANCE DAILY .GR

Exit mobile version