Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Χυτά Δομοκού :Μια υγειονομική βόμβα απειλεί άμεσα τους κατοίκους!

Σε πρόσφατο άρθρο στο mag24.gr αναφέρονται τα εξής:

Εν μέσω της πυρετώδους ενημέρωσης των τελευταίων ημερών περί ατομικής υγιεινής και των μέτρων τα οποία πρέπει να λαμβάνονται από τους πολίτες για τη διατήρηση της δημόσιας υγείας, δεν πρέπει να αμελούμε και τα μέτρα τα οποία πρέπει να τηρούνται από την αυτοδιοίκηση προκειμένου, η περιβόητη και επίκαιρη στις μέρες μας, δημόσια υγεία, να είναι αυτή που αρμόζει και υποχρεούται κάθε τοπική αυτοδιοίκηση να παρέχει στους πολίτες.

Σύμφωνα λοιπόν με καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, μια «απελπιστική περιβαλλοντική κατάσταση» παρουσιάζεται στις παρακάτω φωτογραφίες, παραπλεύρως του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) του Δήμου Δομοκού. Εικόνες αποκρουστικές και πάνω απ’ όλα επικίνδυνες για τον ήδη κορεσμένο υδροφόρο ορίζοντα της επαρχίας Δομοκού.

Εικόνες από αγροτεμάχιο παραπλεύρως του ΧΥΤΑ Δομοκού

 

Μια υγειονομική βόμβα απειλεί άμεσα το χωριό Πουρνάρι Δομοκού, όπου η ζωή και η υγεία των κατοίκων βρίσκεται εκτεθειμένη σε μεγάλο κίνδυνο.

Με απόσταση περίπου 1.000 μέτρων, από τους πρόποδες του ΧΥΤΑ μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού Πουρνάρι Δομοκού και αρκετά μικρότερη από τα γειτονικά ρέματα, υδροφόρος ορίζοντας και καλλιέργειες πλήττονται ανεπανάληπτα.

Σε κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να έχει σημάνει γενικός συναγερμός, να έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες για το περιβάλλον και την υγεία υπηρεσίες και να έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δράσεις για την εξάλειψη του φαινομένου, που δεν είναι άλλη από τη συνέχιση της λειτουργίας της φαραωνικής εγκατάστασης του ΧΥΤΑ, η οποία υποδέχεται το σύνολο των απορριμμάτων του Δήμου Δομοκού.

Δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα ως προς την ορθή και βάσει των κανονισμών, λειτουργία του ΧΥΤΑ και την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Δομοκού.

Αναμένουμε άμεσα, πέραν των υποχρεωτικών ενεργειών του Δήμου Δομοκού,  την ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του ΧΥΤΑ σήμερα, το εύρος της ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή και τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται αυτή η εικόνα εγκατάλειψης του ΧΥΤΑ του Δήμου Δομοκού.

Εικόνες από αγροτεμάχιο παραπλεύρως του ΧΥΤΑ Δομοκού

 

Άρθρο – φωτογραφίες mag24.gr

Exit mobile version