Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Χατζηδάκης: Σε δύο φάσεις η βελτίωση στην απονομή των συντάξεων

Κατατέθηκαν 45.000 αιτήσεις σε 21 ημέρες

Θα συνεχιστεί η προσπάθεια ανακούφισης των συνταξιούχων μέσω της βελτίωσης των μηχανισμών του e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, κος Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του.

Αναλυτικά, ανέφερε πως ”η προθεσμία για τις αιτήσεις προκαταβολών “εθνικών συντάξεων” έληξε την περασμένη Τετάρτη. Κατατέθηκαν σχεδόν 45 χιλιάδες αιτήσεις σε 21 ημέρες, από συμπολίτες μας που έκαναν αίτηση και θα λάβουν την έναντι προκαταβολή σύνταξης μαζί με τα αναδρομικά πριν το Πάσχα.

Έγινε με αυτό τον τρόπο πραγματικότητα μία δέσμευσή μας για την ουσιαστική ανακούφιση πολλών συνταξιούχων που τόσο καιρό (πολλοί από αυτούς χρόνια!) περιμένουν την σύνταξή τους και δεν έχουν πάρει τίποτα. Από εκεί και πέρα, η προσπάθειά μας συνεχίζεται.

Και μπορεί να διαιρεθεί σε δύο φάσεις χονδρικά: Στην πρώτη φάση σκοπός μας είναι μέσα στους επόμενους μήνες να βάλουμε σε μια σειρά το θέμα των συντάξεων.

Αυτό θα γίνει με μέτρα, ορισμένα εκ των οποίων ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή: όπως το μπόνους στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που βγάζουν παραπάνω συντάξεις και η μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Και άλλα τα οποία θα μπουν σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο διάστημα: όπως οι 1.700 καινούργιοι Η/Υ που θα αρχίσουν να εγκαθίστανται σε 1 περίπου μήνα και οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές, οι οποίοι θα βοηθήσουν και αυτοί στην προσπάθεια (θα φέρουμε σχετική ρύθμιση στη Βουλή στις επόμενες εβδομάδες).

Ενώ σε δεύτερη φάση θα ξεδιπλωθεί το συνολικότερο σχέδιο ανασύνταξης του ΕΦΚΑ, ο οποίος πρέπει, σε αντίθεση με τη σημερινή πραγματικότητα που επικρατεί εκεί, να λειτουργήσει με ένα οργανωτικό μοντέλο σύγχρονο και ευρωπαϊκό”.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube
ΠΗΓΗ: www.insurancedaily.gr
Exit mobile version