Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Φθιώτιδα: Έκτακτη σύσκεψη για τον “Ιανό” – Ψυχραιμία συνιστά ο Θ. Καρακάντζας (φωτο-video)

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της ακραίας κακοκαιρίας «Ιανός» που αναμένεται από το απόγευμα να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας.

Για το σκοπό αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας συγκάλεσε το πρωί της Πέμπτης, έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του στο κτίριο της Περιφέρειας στο κέντρο της Λαμίας με όλους τους αρμόδιους αντιδημάρχους των Δήμων και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Ο κ. Καρακάντζας συνιστά ψυχραιμία, κατανόηση και υπευθυνότητα από τους πολίτες, ενώ δίνει οδηγίες για το πώς θα προστατευθούν κατά τη διάρκεια του φαινομένου.

Έκκληση προς όλους τους πολίτες να παραμείνουν σε απόλυτη επιφυλακή, προκειμένου να προστατευτούν από τον μεσογειακό κυκλώνα έκανε με έκτακτη δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή.

Ως ένα «ακραίο καιρικό φαινόμενο που φέρει πολύ μεγάλα ύψη βροχής αλλά και ανέμους με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 130 χλμ/ώρα» και το οποίο χρήζει την προσοχή όλων των πολιτών περιέγραψε τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» ο Μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στα αναλυτικά γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε για πιθανό κίνδυνο εμφάνισης ακόμη και πλημμυρικών φαινομένων.

 

https://dai.ly/x7w9ouq

 

ΠΗΓΗ: tvstar.gr

Exit mobile version