Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Το Ακρόπολις στη Λαμία. Επιστρέφει εκεί που ανήκει.

Η Λαμία θα είναι η έδρα του του ράλι Ακρόπολις που θα διεξαχθεί από τις 9 ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο κύβος ερρίφθη  και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την απόφασή της κυβέρνησης  σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής παρουσία του περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανού, του  δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του Δημάρχου  Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου  Γκιώνη.

Η εκκίνηση θα γίνει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα βουνά της Στερεάς  Ελλάδας και η Λαμία θα αποτελεί την καρδιά του αφού ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας θα φιλοξενήσει το service park.

Στο Λουτράκι, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την φιλοξενία του αγώνα, θα διεξαχθεί ειδική διαδρομή μόνο το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου. Από το απόγευμα της Παρασκευής ο αγώνας θα μεταφερθεί στη Στερεά Ελλάδα με έδρα την Λαμία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Η σημαντική αυτή επιτυχία για όλη τη χώρα και φυσικά για τη Στερεά Ελλάδα οφείλεται στη σοβαρή προετοιμασία της υποψηφιότητας μας, στα ξεχωριστά πλεονεκτήματα του τόπου μας, στην ομόθυμη στήριξη των φορέων της Στερεάς Ελλάδας και -πάνω από όλα- στην αγάπη των Στερεοελλαδιτών για την ιστορική διοργάνωση.

»Τώρα, ξανά όλοι μαζί, σηκώνουμε τα μανίκια μαζί με τους συνδιοργανωτές μας και προετοιμαζόμαστε σκληρά για μια μοναδική διοργάνωση, που θα απολαύσουμε και θα ωφεληθούμε. Μια διοργάνωση εντελώς… σκονισμένη και απολύτως άρτια και επιτυχημένη, η οποία θα πείσει τους πάντες ότι το WRC, η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πρέπει να χτυπάει κάθε χρόνο εδώ, στην καρδιά της Ελλάδας!»

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε:

«Με συνεργασία και ομαδικό πνεύμα, Περιφέρεια, Δήμος,  θεσμικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας, πολίτες και παράγοντες, στρατευθήκαμε σε ένα κοινό όραμα, δουλέψαμε συντονισμένα και πετύχαμε να φέρουμε ξανά το Ράλι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το κέντρο αγώνα στη Λαμία. Την τελευταία φορά που το φιλοξενήσαμε, το 2005, ψηφίστηκε ως το καλύτερο ράλι στον κόσμο. Όπως δείξαμε τότε τι αξίζουμε, έτσι θα το δείξουμε και τώρα. Η  διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δείξουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε τη διεξαγωγή και υποστήριξη εκδηλώσεων παγκόσμιου ενδιαφέροντος, εφαρμόζοντας διεθνή πρότυπα ποιότητας και κάνοντας πράξη το στόχο μας να ξαναγίνει η πόλη μας, τόπος προορισμού επισκεπτών, από όλο τον κόσμο.

Το Ράλι για μας τώρα ξεκινάει. Ανασκουμπωνόμαστε για να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, ώστε αυτή η διοργάνωση να μείνει κοντά μας, να γίνει κομμάτι της ταυτότητας της σύγχρονης Λαμίας, μιας πόλης που βλέπει το μέλλον της με προοπτική βιώσιμη, αναπτυξιακή, μιας πόλης-πρότυπο, παράδειγμα συνεργατικότητας και ομοψυχίας. Να υποδεχτούμε επισκέπτες και θεατές και να τους γνωρίσουμε τις ομορφιές του τόπου μας, τον πολιτισμό του, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα σε αξιοθέατα, φύση, τοπικά προϊόντα και φιλοξενία. Δίνουμε μια υπόσχεση, ότι αυτή θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές, στην ιστορία της διοργάνωσης. Για την πόλη μας και την αξία της».

Το Ράλι Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον δέκατο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλι της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Μία εξέλιξη που οδήγησε το θεσμό στο να επισπεύσει την επιστροφή της Ελλάδας στο πρόγραμμα.

 

ΠΗΓΗ: tvstar.gr
Exit mobile version