Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Τίμησαν τους Έλληνες Εβραίους που βασανίστηκαν στο σταθμό του Λιανοκλαδίου και της Καρυάς.

Στη μνήμη των Ελλήνων εβραίων που από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο του 1943 εργάστηκαν και βασανίστηκαν σε καταναγκαστικά  έργα στη σιδηροδρομική γραμμή από το Λιανοκλάδι μέχρι την Καρυά στη Φθιώτιδα ήταν αφιερωμένη τελετή που πραγματοποιήθηκε σιδηροδρομικό σταθμό του Λιανοκλαδίου.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ερευνητή Ανδρέας Ασσαέλ,  όσοι δεν εκτελέστηκαν κατά  τη διάρκεια και μετά τέλος των εργασιών όπως έγινε στον σιδηροδρομικό σταθμό Καρυάς, εκτοπίστηκαν από τις ναζιστικές γερμανικές δυνάμεις στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος και το Kεντρικό Iσραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος παρουσία του υπουργού υποδομών και μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή, του προέδρου του ΟΣΕ Σπυρίδων Πατέρα, του προέδρου του ΚΙΣΕ Δαβίδ Σαλτιέλ, ενώ τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση από τον ραβίνο Αθηνών Καμπιρέλ Νεγρίν.

Παρόντες ήταν επίσης μεταξύ των άλλων ο μητροπολίτης Φθιώτιδας κύριος  Συμεών , οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας και του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

Κατά την διάρκεια της τελετής έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ανακατασκευασμένης αναθηματικής στήλης.

Πηγή:/tvstar.gr

Exit mobile version