Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Παρέλαση αύριο με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά

Άστατος ο καιρός της 25ης Μαρτίου…

Όπως όλα δείχνουν η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα γίνει υπό βροχή στη Λαμία, αφού ο καιρός θα παραμείνει άστατος και από τις 11:00΄ το πρωί της Παρασκευής και μετά θα αρχίσουν οι βροχές. Επίσης αύριο στα ορεινά θα χιονίσει, σε περιοχές από τα 900-1000μ και πάνω.

Το Σάββατο ο καιρός καλυτερεύει αισθητά, αφού το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί γρήγορα προς την Τουρκία.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τον καιρό των επόμενων ημερών, στη Φθιώτιδα και την υπόλοιπη Ελλάδα, από τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα γίνει με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τα 1200-1300 μέτρα αρχικά, που αργά το απόγευμα θα κατέβουν μέχρι περίπου τα 900 μέτρα (θα χιονίσει και μέσα στο Καρπενήσι το απόγευμα).Το Σάββατο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, ενώ την Κυριακή αναμένονται τοπικές ασθενείς βροχές. Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-17 βαθμούς.

Την Παρασκευή (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά αρχικά από τα 1200-1300 μέτρα που βαθμιαία μέχρι το απόγευμα θα φτάσουν μέχρι περίπου τα 900 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 9-11 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-13 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-14 βαθμούς.

Στην Ελλάδα
Σήμερα Πέμπτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές μικρής γενικά έντασης. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

Την Παρασκευή (25η Μαρτίου) ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές καθώς και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία και από το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τη νύχτα.

Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βοριάδες που θα φτάνουν τα 5-7 μποφόρ στα πελάγη και την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση.

Την Κυριακή τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

lamiareport.gr

Exit mobile version