Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Ο Φθιώτιδος Συμεών στην Ιστορική πόλη του Δομοκού (ΦΩΤΟ)

Με την επίσημη επίσκεψη, την οποία πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου, στην Ιστορική πόλη του Δομοκού, την Ιερά Καθέδρα της πάλαι ποτέ  Επισκοπής Θαυμακού, ολοκλήρωσε σε διάστημα λιγότερο τους ενός μήνα από της Ενθρονίσεως του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, την Ποιμαντική περιοδεία του στις έδρες των Επτά Δήμων της Μητροπολιτικης Περιφερείας.

 

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και περισσή αγάπη, από τους Ιερείς, του τοπικούς Άρχοντες και τον φιλόχριστο λαό του Δομοκού, όπου και τον ανέμεναν στο Ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, Πολιούχου της πόλεως με δάφνες, χειροκροτήματα και αναφωνώντας το ΑΞΙΟΣ!

Στο κήρυγμα του ο κ. Συμεών μίλησε για την επικείμενη Μεγάλη Εορτή των Χριστουγέννων και την σημασία της ως προσωπικό και εσωτερικό γεγονός, ένα γεγονός το οποίο δημιουργεί στον άνθρωπο  το όμορφο αίσθημα της προσμονής και της προσδοκίας του Χριστού μέσα μας.

Προ της απολύσεως τον Ποιμενάρχη μας προσεφώνησε και καλωσόρισε ο π. Νικόλαος, ο οποίος αρχικά εξιστόρησε τα στοιχεία της πλούσιας Ιστορίας του Ναού και στην συνέχεια με εγκάρδια λόγια του ευχήθηκε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού και ολοκλήρου του πιστού πληρώματος της Ενορίας και της πόλεως, έτη πολλά, υγιή και πανευφρόσυνα, μία Αρχιερατεία ειρηνική, Θεάρεστο και πολύκαρπη.

Εις ανάμνησιν δε της πρώτης επισκέψεως του στο Ναό, ο π. Νικόλαος δώρισε στον Σεβασμιώτατο ένα χειροποίητο επιγονάτιο, αγιογραφημένο με την εικόνα της Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λίολιος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο, καλωσορίζοντάς τον,  με ευγενή λόγια και αισθήματα αγάπης στην όμορφη και Ιστορική πόλη του Δομοκού.

O κ. Λιόλιος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο  εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο, καθώς και ένα επιστήθιο Σταυρό στον άγιο Πρωτοσύγκελλό της Μητροπόλεως μας π. Άγγελο Ανθόπουλο, παρακαλώντας τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει και σ’ εκείνον τις εγκάρδιες ευχές και την αγάπη όλων.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, προσεφέρθη καφές και πλούσιο κέρασμα στο παρακείμενο διόροφο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με όλους.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

Exit mobile version