Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Να «παγώσει» η απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για μείωση της φρούρησής του ζητεί από το ΣτΕ ο Μ. Φουρθιώτης

Μία μέρα μετά την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης του αρχηγού της ΕΛΑΣ να μειώσει τη φρούρησή του και τη φρούρηση της κατοικίας του, ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του συνηγόρου του, υπέβαλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Συγκεκριμένα, ζητεί από την πρόεδρο του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ να «παγώσει» την πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς, όπως ισχυρίζεται, από την κατάργηση της προσωπικής φρουράς, μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος της σωματικής βλάβης της ζωής του, ακόμα και θάνατος.

Στο αίτημά του αναφέρει ότι έχει κριθεί ευπαθής στόχος, γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσει εννέα πράξεις  με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυξανόταν ποσοτικά και ποιοτικά τα μέτρα προστασίας του, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το Προεδρικό Διατάγμα141/2019.

Παράλληλα, τονίζει ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του, λόγω των απειλών που δέχεται κατά της ζωής του, επικαλούμενος ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία διεγνώσθη ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή και του συνεστήθη η παραμονή του σε κλινική, προκειμένου να γίνει ιατρικός έλεγχος.

Υπενθυμίζει ότι για τον Μένιο Φουρθιώτη έχει δρομολογηθεί διπλή έρευνα, με εισαγγελική εντολή. Παράλληλα, και η ΕΣΗΕΑ θα κινηθεί σε βάρος του.4

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube
ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr
Exit mobile version