Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Νέα γραμμή παραγωγής για μηχανικές τσάπες από την Steketee, 30% πάνω οι πωλήσεις

Η Steketee εγκαινιάζει σε λίγο καιρό μια νέα γραμμή συναρμολόγησης για μικρά εργαλεία μηχανικής ζιζανιοκτονίας στην ολλανδική βάση της, στο Stad aan’t Haringvliet. Όταν η μονάδα ολοκληρωθεί, θα επιτρέψει στην εταιρεία να κατασκευάζει περισσότερα μηχανήματα για να συμβαδίσει με την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις μηχανικού ελέγχου ζιζανίων.

Ως μέρος του ομίλου Lemken από το 2018, η Steketee είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 30% πέρυσι και τις λίστες παραγγελιών να λέγεται ότι είναι γεμάτες και για αυτή τη σεζόν. Η αυξημένη ζήτηση δεν προέρχεται μόνο από καθιερωμένες αγορές της Δυτικής Ευρώπης, αλλά και από νέες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

«Η τάση προς την ολοκληρωμένη φροντίδα των καλλιεργειών είναι ασταμάτητη», σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Steketee, Iljan Schouten. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μηχανικές τσάπες, αυλακωτήρες και εργαλεία ψεκασμού για τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων».

Μια άλλη αλλαγή στην ολλανδική εγκατάσταση σχετίζεται με την τμηματοποίησησ των προϊόντων, τα οποία χωρίζονται σε δύο ομάδες: την «επαγγελματική» γραμμή για εύκολα διαμορφώσιμες τσάπες για παραδοσιακές καλλιέργειες σειράς και πλάτη σειράς και την «ατομική» γραμμή με περισσότερες επιλογές, όπως το σύστημα κάμερας IC-Light.

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης και νέες μεθόδους αναγνώρισης φυτών χρησιμοποιώντας, φυσικά, τη τεχνητή νοημοσύνη.

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

Exit mobile version