Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Λαμία: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει κάθε χρόνο την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (EUROPEAN MOBILITY WEEK – EMW) η οποία από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός της ΕΕ για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η εκστρατεία εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας και στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και προσβάσιμες για όλους.

Το φετινό θέμα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΕΕΚ) είναι: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και προτάσσει τέσσερα κεντρικά ζητήματα: την ψυχική & σωματική υγεία, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της
πανδημίας του COVID-19. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί ένα πολύ βασικό συμπέρασμα από την πανδημία του κορωνοϊού, ότι όσο αυξάνονται οι ήπιοι τρόποι μετακίνησης, τόσο πιο ελκυστικές για τους πολίτες και φιλικές προς το περιβάλλον γίνονται οι πόλεις.

Με τη σειρά του και ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει ενεργά στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα στην Λαμία και συγκεκριμένα στην Πλατεία Πάρκου σχετική εκδήλωση.

Η επαγρύπνηση των πολιτών είναι αναγκαία ώστε οι πόλεις να αρχίσουν να γίνονται φιλικές προς το περιβάλλον, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όλοι οι Λαμιώτες κλήθηκαν να μην χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο μέχρι τις 8:00 μ.μ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

 

 

Aκολουθήστε το mirmidones.gr σε facebook  instagram και YouTube

 

 

Exit mobile version