Site icon Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Αναστολή εργασιών σε ασφαλιστική στην Ιρλανδία που δραστηριοποιείται ως ΕΠΥ

Με απόφαση της, η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας ζητά από την ασφαλιστική εταιρία CBL Insurance Europe dac (CBLIE), που λειτουργεί με Καθεστώς ΕΠΥ, να αναστείλει, μέχρι νεωτέρας, τις νέες εργασίες της με άμεση ισχύ.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας (δείτε εδώ στα αγγλικά) αναφέρει τα εξής:

“Η CBL Insurance Europe dac (CBLIE) είναι μια ασφαλιστική επιχείρηση που έχει λάβει άδεια λειτουργίας και ρυθμίζεται από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας. Η κύρια δραστηριότητα της CBLIE είναι η παροχή μιας σειράς προϊόντων ασφάλισης ζημιών στην Ιρλανδία και σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση την ελευθερία παροχής υπηρεσιών. Η CBLIE ειδικεύεται στην ασφάλιση πιστώσεων και χρηματοοικονομικών εγγυήσεων, ασφάλιση επαγγελματικής αποζημίωσης, ασφάλιση περιουσίας και ταξιδίου (σ.σ. travel bonding). Τα προϊόντα αυτά διανέμονται μέσω καναλιών, συμπεριλαμβανομένων των Managing General Agents (MGA) και των μεσιτών ασφαλίσεων.

Η Κεντρική Τράπεζα εξέδωσε σήμερα, στις 19 Φεβρουαρίου 2018, μια οδηγία προς την CBLIE δίνοντας της εντολή να σταματήσει να εκτελεί νέες εργασίες με άμεση ισχύ, μέχρι νεωτέρας.

Η CBLIE συνεχίζει να λειτουργεί και οι υφιστάμενες πολιτικές εξακολουθούν να ισχύουν.

Η Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από την CBLIE να ενημερώσει γραπτώς όλους τους διορισμένους μεσίτες ασφαλειών και συνεργάτες διανομής σχετικά με την οδηγία. Η Κεντρική Τράπεζα ζήτησε επίσης από όλους τους διορισμένους μεσίτες και τους συνεργάτες διανομής, με τους οποίους συνδέεται η CBLIE, να ενημερώσουν τους πελάτες. Οποιοσδήποτε πελάτης της CBLIE που έχει ανησυχίες σχετικά με το συμβόλαιό του θα πρέπει να επικοινωνήσει απευθείας με την εταιρία ή με τον μεσίτη του (εάν το συμβόλαιο αγοράστηκε μέσω μεσίτη).

Η Ευρωπαϊκή Διασυνοριακή Πλατφόρμα Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) έχει συσταθεί με βάση την Απόφαση για την Συνεργασία των Εποπτικών Αρχών Ασφαλίσεων της 30ής Ιανουαρίου 2017. Η Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να συνεργάζεται με άλλες Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές και την EIOPA για το θέμα αυτό και η Κεντρική Τράπεζα θα δημοσιεύσει περαιτέρω ενημερώσεις στον ιστότοπό της όταν θα είναι διαθέσιμες.”

ΠΗΓΗ nextdeal.gr

Exit mobile version