Μυρμιδόνες – Νέα του Δήμου Δομοκού

Έπιασαν δουλειά οι Ναυαγοσώστες στο Ασπρονέρι του Δήμου Καμένων Βούρλων

Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2020 τοποθετήθηκαν μετά από σχεδόν 6 χρόνια Ναυαγοσώστες στην ομορφότερη αλλά και πιο επικίνδυνη παραλία της Φθιώτιδας, την παραλία του Ασπρονερίου στο Δήμο Καμένων Βούρλων. Η συγκεκριμένη παραλία φημίζεται για τα κρυστάλλινα, καθαρά και δροσερά νερά της αλλά και τα πολλά θαλάσσια ρεύματα, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας τη Λαμία.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Καμένων Βούρλων και της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής (ΠΑΣΧΝΑ) έστω και με σχετική καθυστέρηση ανέλαβαν υπηρεσία οι  δύο (2) ναυαγοσώστες στις αντίστοιχες θέσεις. Από φέτος η συγκεκριμένη παραλία λόγω του συνεχώς αυξανόμενου τα τελευταία χρόνια αριθμού των λουομένων από όλη την κεντρική Ελλάδα που την επιλέγουν ακόμα και για τη μονοήμερη απόδρασή τους, χαρακτηρίστηκε ως πολυσύχναστη σε όλο το μήκος της και έχει δύο θέσεις (πύργους) ναυαγοσωστών.

 

 

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων επέλεξε την ΠΑΣΧΝΑ, την  πρώτη εν ενεργεία αναγνωρισμένη ναυαγοσωστική σχολή στην Ελλάδα για να της αναθέσει τη Ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας διαφήμιση ολόκληρου του Δήμου. Από το πρωί του Σαββάτου (25/7/2020) οι έμπειροι Ναυαγοσώστες επιτηρούν από τις θέσεις τους, κάνοντας συστάσεις στους λουόμενους φροντίζοντας για την ασφάλειά τους. Σε συνεργασία επίσης με τη Λιμενική Αστυνομία του Αγίου Κωνσταντίνου απέτρεψαν πολλά ταχύπλοα σκάφη να προσεγγίζουν την ακτή και να κινηθούν ανάμεσα στους λουόμενους που κατέκλυσαν αυτό το Σαββατοκύριακο την παραλία και τη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων αλλά και τον Άγιο Κωνσταντίνο και τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

Επιλέξτε ασφαλείς παραλίες για το μπάνιο σας και όμορφα μέρη για τις διακοπές σας!

Ταξιάρχης Ρέλλιας, MSc

 

Exit mobile version